1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tasub vaatama minna! Jõutõstjad katsuvad Eesti meistrivõistlustel rammu
Tasub vaatama minna! Jõutõstjad katsuvad Eesti meistrivõistlustel rammu

Tasub vaatama minna! Jõutõstjad katsuvad Eesti meistrivõistlustel rammu

Kaido Leesmann

Spordiklubi Reval-Sport võõrustab märtsi lõpus Eesti meistrivõistlusi jõutõstmises – täpsemalt lamades surumise distsipliinis.

Ühtekokku astub 31. märtsil võistlustulle sadakond sportlast, kelle täpne arv sõltub sellest, kui paljudel parasjagu vigastusi on või aega jagub. Teiste seas heidavad võistluspinkidele niisugused tipptegijad, nagu Hjalmar Mäe, Tarmo Pärna, Elar Kraav, Siim Rast, Aimar Kuusnõmm ning Eesti Jõutõsteliidu president Kaido Leesmann isiklikult. Tegemist pole seejuures ainult maskuliinse üritusega.
“Naiste põhitegijad tulevad seekord minu ennustuse kohaselt Tartust,” ütles Leesmann. “Ma pakuksin välja, et Karoliina Kase Tartu ülikooli spordiklubist on üks peafavoriite aga ka Ave Tüür Sparta Spordiklubist.”

Eesti meistrikatel on alati ka üllatustulijaid, sest aasta on pikk aeg ja selle jooksul suudab sportlane väga korraliku arenguhüppe teha. Favoriidid on Leesmanni hinnangul siiski ette teada – ja seda mitte ainult Eesti võistluste osas.

“Meil on sel aastal välisvõistlustel suured lootused pandud Siim Rastile, kes tahab teha väga tugeva hooaja, just ilma varustuseta jõutõstmises ja lamades surumises,” selgitas Leesmann. “Aga kindlasti tahavad Tartu mehed oma sõna sekka öelda ja meil on ka Tallinnas teisi mehi – näiteks Marek Vähi Sparta spordiklubist on väga tugev. Mida ma ise kõige rohkem ootan, on see, et ilmuks välja selliseid tugevaid noori, kelle kohta võiks juba peale vaadates öelda, et see mees on kolme-nelja aasta pärast maailmas samavanuste seas suur tegija.”
Niisugust läbimurret Leesmann käesolevalt aastalt ootabki. Tulemuste puhul on seejuures määravaks nii anne kui ka koostöö treeneriga.

“Sa pead sattuma kindlasti õige treeneri käe alla, kes suudab sellest talendist maksimumi võtta. Aga ma usun seda, et nii väikesed ja pisikesed, nagu me oleme, me oleme õnnelikud iga medali ja iga talendi üle, kes välja ilmub – ja neid on siin ikka aja jooksul olnud,” märkis Leesmann.

Tarmo Pärna ja Kaido Leesmann

Eeloleval jõukatsumisel lubas Leesmann kõigile enda õpilastele kaasa elada, ja sportlasena loomulikult iseendale.

Üritus on vaatajaile tasuta, sest selle põhirõhk on ala populariseerimisel, mitte rahateenimisel. Nii kogunebki mõned tunnid kestvale võistlusele tavaliselt mitusada kaasaelajat.

Spordiklubi Reval-Sport, kus lamades surumise Eesti meistrivõistlused 31. märtsil toimuvad, asub Tallinnas Aia tänav 20.

Head Uudised GoodNews