1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartukatele suureneb kultuuri-, spordi- ja noorsootööprojektide toetamine
Tartukatele suureneb kultuuri-, spordi- ja noorsootööprojektide toetamine

Tartukatele suureneb kultuuri-, spordi- ja noorsootööprojektide toetamine

gold moneyTänavu eraldab Tartu linn kultuuriprojektide toetuseks ligi 30 protsenti rohkem raha kui eelmisel aastal, spordiprojekte rahastatakse 16 protsenti ja noorsootööprojekte koguni 44 protsenti suuremate summadega.

„Lisaks traditsioonilistele ja rahva seas populaarsust kogunud kultuurifestivalidele ning spordiüritustele lisandub tänavu mitmeid huvitavaid ja eriilmelisi ettevõtmisi, mis rikastavad Tartu kultuuri- ja spordielu veelgi,“ sõnas linnapea Urmas Klaas, kutsudes tartlasi ja külalisi uusi sündmusi tähele panema ja neist osa saama.

Kultuuriprojektide toetusteks maksab linn 2015. aastal kokku on 630 336 eurot, millega toetatakse ühtekokku 72 erinevat kultuuriüritust. Lisaks juba traditsioonilistele sündmustele ja festivalidele saavad tänavu linnalt tuge paljud uued ettevõtmised, sealhulgas mitmete Tartu linna jaoks oluliste sümbolite tähtpäevi tähistavad suurprojektid. Nagu näiteks Jaani kiriku taaspühitsemise 10. aastapäeva tähistamiseks valmiv teatrilavastus ja Pauluse kiriku pidulikul taaspühitsemisel  R. Tobiase oratooriumi “Joonase lähetamine” ettekanne.

Uutest kultuuriüritustest saavad tänavu linnalt toetust rahvusvaheline poistekooride festival, Tartumaa Talvine Tantsupidu, Euroopa luuleslämmi meistrivõistlused, vaimulik laulupidu “Maarjamaa – Isa maa”, rahvusvaheline üliõpilasteatrite festival ja mitmed muud.

Spordiprojekte toetab linn tänavu 503 810 euroga. Suurenesid Tartu Ülikool / Rock korvpallimeeskonna ning teiste esindusvõistkondade toetused ning Tartu Olümpialootuste fond. Taas paneb linn õla alla ka Tartus tuleval suvel toimuvale auto24 ralli etapile. Uutest spordisündmustest toimuvad tänavu Tartus Euroopa meistrivõistlused jalgratturite maanteesõidus, Euroopa Karikavõistluste etapp sulgpallis; Grand Fondo Estonia jalgrattasõit Tallinnast Tartusse. Ühtekokku saab tänavu linnalt toetust 138 erinevat spordiprojekti.

Noorsootööprojekte rahastab linn tänavu 38 430 euroga. Suuremaid neist on rahvusvaheline tänavatantsuvõistlus Battle of EST 2015, mis toimub juba 15. korda, ja samuti pikaajalise traditsiooniga MOEKE. Uuteks tulijateks on minikontsertsari “Liikuv laul 2015” ning laste ja noorte kontsertetendus “Laula mu laulu”. Lisaks erinevatele tantsu- ja muusikaüritustele saavad toetust ka mitmed noorte sotsiaalseid oskusi arendavad projektid.

Head Uudised GoodNews