1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu noored tõid rahvusvahelistelt noorte mängudelt 3 medalit
Tartu noored tõid rahvusvahelistelt noorte mängudelt 3 medalit

Tartu noored tõid rahvusvahelistelt noorte mängudelt 3 medalit

Tartu noored olid sel nädalal Kaunases toimunud rahvusvahelistel noorte mängudel väga edukad, saavutades kaks hõbemedalid judos ja ühe korvpallis.

Tartu noormees Kaspar Gutmann saavutas judos kaaluklassis kuni 40 kg teise koha, alistades Poola esindaja Wiktor Piguleczka ning Leedu judoka Nojus Cinikas. Ainuke kaotus tuli vastu võtta noorelt iisraelaselt Veksler Yehonatanilt. Ka Anna Liisa Nurm saavutas judos kaaluklassis kuni 48 kg teise koha. Ta võitis teises ringis valitseva Leedu juuniorite meistri Greta Kublickyte. Poolfinaali vastaseks tuli jällegi Leedu esindaja Kamilla Galikeeva, kes eelnevates ringides oli seljatanud nii Venemaa kui ka Iisraeli esindaja. Anna Liisa võitles südikalt ja taktikaliselt kavalalt ning võitis endast kaks aastat vanema sportlase. Finaalivastaseks oli Sloveenia esindaja Ines Hribernik, kes võitis tartlanna lõpuks kinnihoidmistehnikaga. Treener Andre Seppale meeldis mõlema lapse võitlustahe ja jäi sportlaste etteastega rahule.

Tartu tüdrukute korvpallikoondis koosseisus Emili Geherman, Carmen Aarde, Kadri Kont ja Triiny Kaamer (treener Kaire Asi) saavutasid teise koha, alistades alagrupis Kanada linna Kitcheneri ja Iisraeli linna Hod-Hasharoni võistkonnad. Seejärel võideti veerandfinaalis Poola linna Plocki 15-2 ning poolfinaalis päeva raskeimas mängus suurfavoriiti Kaunast 18-14. Finaalis jäädi alla Poola linna Leszno võistkonnale ning saavutati teine koht.

Erik Asmus saavutas 100 meetri liblikujumises 5. koha.

Tartu delegatsiooni juhi Kaarel Kullamaa sõnul kujunesid mängud Tartu sportlastele väga edukaks. “Edestasime Anna Liisa Nurme, Kaspar Gutmanni ja korvpallitüdrukute võidetud 3 hõbemedaliga ja mitme esikümne kohaga ujumises paljusid teisi linnu, sealhulgas ka suurlinnu nagu näiteks Edinburgh.”

5.-9. juulini 2017 toimusid Tartu sõpruslinnas Kaunases rahvusvahelised noorte mängud. Tartut esindas 14 noorsportlast ujumises, judos ja korvpallis. Rahvusvahelistest noorte mängudest võtab osa 90 erineva linna noortekoondist 35 riigist üle maailma, kes võistlevad 15 erineval spordialal.

Head Uudised GoodNews