1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu linn jagab andekatele sportlastele üle 42 000 euro
Tartu linn jagab andekatele sportlastele üle 42 000 euro

Tartu linn jagab andekatele sportlastele üle 42 000 euro

Foto: Shutterstock

Tänavu saab Tartu linnalt olümpialootuste stipendiumi 11 saavutussportlast ja andeka noorsportlase toetust 69 noorsportlast.

Tartu linna olümpialootuste stipendiumile esitas taotluse 16 tegevsportlast. Komisjon otsustas stipendiumi eraldada 11 sportlasele.

Suurima stipendiumi, 4000 eurot saab vehklemise naiskondlik maailmameister ja MMil individuaalse kolmanda koha võitnud Julia Beljajeva. 3000 eurot otsustati eraldada kergejõustiklasele Rasmus Mägile ja suusatajale Karel Tammjärvele. 2000 euro suurused stipendiumid määrati kergejõustiklastele Grit Šadeikole ja Jaak-Heinrich Jagorile ning sulgpallur Raul Mustale. 1500-eurose stipendiumi saavad linnalt sulgpallurid Helina Rüütel ja Kristin Kuuba ning 1000-eurose stipendiumi aerutajad Kaarel Alupere ja Kaspar Sula ning kergejõustiklane Tiidrek Nurme.
Kokku maksab linn stipendiumideks 22 000 eurot. Stipendium on ühekordne toetus Tartu linnalt, mis makstakse otse sportlasele ja mis on mõeldud tema edasiseks sportlikuks tegevuseks ja arenguks.

Andeka noorsportlase toetusele kandideeris 99 noorsportlast, toetus määrati 69 noorele. Kuus noorsportlast saavad 800 euro suuruse toetuse: ujuja Kregor Zirk, kergejõustiklane Karel Tilga, veemotosportlased Viktoria Soodla ja Stefan Arand, maadleja Viktoria Vesso ning tõstja Mihkel Ruut. 400-eurone toetus määrati 15 noorsportlasele ning 200-eurone 48 noorsportlasele.
Kokku jagati toetusteks 20 400 eurot. Noorsportlase toetus antakse klubile ja klubi tohib seda toetust kasutada iga konkreetse noorsportlase edasiseks sportlikuks arenguks, kas varustuse soetamiseks, võistlustel käimiseks, treeninglaagrites osalemiseks jms tegevuseks.

Olümpialootuste stipendiumide ja noortespordi lisatoetuste kaudu väärtustame saavutussporti ja püüame kaasa aidata Tartu sportlaste arengule. Me toetame jätkuvalt nende püüdlusi esindada Tartut ja Eestit kõrgeimal rahvusvahelisel tasemel. Tartlastel on, kellele täna ja tulevikus kaasa elada,” kommenteeris toetuste jaotust abilinnapea Madis Lepajõe.

Head Uudised GoodNews