1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu jagas andekatele sportlastele ligi 43 000 eurot toetust
Tartu jagas andekatele sportlastele ligi 43 000 eurot toetust

Tartu jagas andekatele sportlastele ligi 43 000 eurot toetust

Tartu jagas andekatele sportlastele ligi 43 000 eurot toetustTartu linn jagas andekatele noorsportlastele ja Tartu olümpialootustele toetusteks kokku 42 882 eurot.

Tänavu said linnalt andeka noorsportlase toetust 75 noort ja toetuste kogusumma oli 22 882 eurot. Olümpialootuse stipendiumi sai 16 tartlasest saavutussportlast ja nende vahel jagati 20 000 eurot, mis on 5000 euro võrra suurem võrreldes eelmise aastaga.

Andeka noorsportlase toetust taotles sel aastal 104 sportlast, kellest komisjon valis välja 75. Aluseks võeti eelmisel hooajal noorsportlaste saavutatud tulemused vabariiklikul ja rahvusvahelisel tasandil ning hinnati ka sportlase arengut. Noorsportlastele jagati 200-1500 euro suuruseid toetusi.

Suuremad toetused said rahvusvahelistel tiitlivõistlustel edukalt esinenud vehkleja Julia Beljajeva, aerutaja Kaarel Alupere, kergejõustiklane Hans-Christian Hausenberg, ujuja Kregor Zirk, invasportlane Jaan-Sulev Öpik ning veemotosportlased Rasmus Haugasmägi ja Stefan Arand. Toetus kantakse üle sportlaste koduklubile ja klubi saab seda kasutada antud sportlaste edasiseks treening – ja võistlustegevusteks.

Olümpialootuste stipendiumile esitas avalduse 18 Tartu sportlast. Komisjon otsustas eraldada stipendiumitoetuse 16 saavutussportlasele. 1500-eurosed stipendiumid saavad aerutaja Tarmo Tootsi, sulgpallurid Raul Must ja Kati Tolmoff, judoka Juhan Mettis, kergejõustiklased Grit Šadeiko, Rasmus Mägi, Liina Luik ja Lily Luik; 1000-eurosed stipendiumid kergejõustiklased Leila Luik, Mari Klaup, Maris Mägi, Grete Udras ja Jaak-Heinrich Jagor, aerutaja Kaspar Sule, suusatajad Peeter Kümmel ja Karel Tammjärv. Olümpialootuse stipendium antakse otse sportlasele edasiseks treening- ja võistlustegevuseks.

“Tegemist on juba traditsiooniliste toetustega, millega linn aitab kaasa oma parimate sportlaste treeninguvõimaluste parandamisele. Nende võidetud medalid ja tiitlid toovad au ka Tartule ja nii on ka linna kohustus heade tulemuste saavutamisele igati kaasa aidata,” sõnas abilinnapea ja toetuste jagamise komisjoni esimees Tiia Teppan.

Head Uudised GoodNews