1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu aasta sportlased on Julia Beljajeva ja Rasmus Haugasmägi
Tartu aasta sportlased on Julia Beljajeva ja Rasmus Haugasmägi

Tartu aasta sportlased on Julia Beljajeva ja Rasmus Haugasmägi

Tartu linna 2019. aasta meessportlase tiitli pälvis teist aastat järjest veemotosportlane Rasmus Haugasmägi ja aasta naissportlase tiitli vehkleja Julia Beljajeva.

Traditsiooniliselt valib Tartu linn iga aasta lõpus linna parimad spordis seitsmes kategoorias. Linna spordiklubide ja -sõprade ettepanekute põhjal valis spordiekspertidest komisjon aasta tegijad.

Aasta meessportlane: Rasmus Haugasmägi – veemotosportlane, 2019. aasta maailma- ja Euroopa meister.

Aasta naissportlane: Julia Beljajeva – vehklemine, maailma karika etapi 1. koht nii individuaalselt kui ka võistkondlikult.

Aasta noorsportlane (noormees): Madis Mihkels – jalgrattasport, Euroopa Noorte Olümpiafestivali kahekordne võitja ja Euroopa parimate noorsportlaste valimisel 4. koht.

Aasta noorsportlane (neiu): Anna Gret Asi – korvpall, U18 Eesti meistri- ja karikavõistluste 1. koht, 2019. aasta Balti liiga oktoobri väärtuslikum mängija.

Aasta võistkond: Cycling Tartu jalgrattameeskond – UCI tasemega võistlustel mitmed võidud ja poodiumikohad, kaks meeskonnaliiget said lepingu järgmiseks hooajaks kõrgemasse UCI World Teami ja Pro Continental Teami.

Aasta treener: Üllar Põvvat – veemotosport, Rasmus Haugasmäe treener, järjepidev edukas treeneritöö.

Aasta sporditegu: Liikuma Kutsuva Kooli projekt – pälvis 2019. aastal Euroopa Komisjoni konkursil #BeActive Education rahvusvahelise tunnustuse ja auhinna.

“Tartu on liikuma ja sportima kutsuv linn. Rõõmu teeb see, et tänavu oli paljudes kategooriates konkurents väga tihe. Meil on palju tublisid sportlasi ja treenereid, samuti on sel aastal avatud mitmeid liikumiseks ja sportimiseks mõeldud uusi kohti ning toimunud on erinevaid põnevaid spordisündmusi. Kindlasti oli käesoleval aastal linnale üheks suureks väljakutseks juulikuus ühel ja samal nädalalõpul Tartus läbi viidud Eestimaa suvemängud, Rally Estonia ja Tartu Milli triatlon. Head meelt teeb see, et Tartu ülikooli liikumislabori algatatud Liikuma Kutsuva Kooli projekt sai üleeuroopalisel auhinnakonkursil esikoha,” ütles abilinnapea Mihkel Lees.

Tartu parimate sportlaste tunnustusüritus toimub 17. detsembril.

Head Uudised GoodNews