1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna toimub Tallinnas esimene ratastoolicurlingu võistlus
Täna toimub Tallinnas esimene ratastoolicurlingu võistlus

Täna toimub Tallinnas esimene ratastoolicurlingu võistlus

Ratastoolicurling
Foto: Eesti Curlingu Liit

Täna algab Tondiraba jäähalli curlinguareenil viie riigi osavõtul esimene ratastoolicurlingu võistlus

Ajaloolisel esimesel Eestis toimuval võistlusel on kohal võistkonnad Leedust, Lätist, Sloveeniast, Soomest ja Eestist. Vaatamata sellele, et Eestis on ratastoolicurlingut mängitud alles mõned aastad, on Eesti esindus juba võitnud Baltimaade meistrivõistlused ja osalenud kahel korral ka MMi kvalifikatsioonis. Kui esimesel korral ei saavutatud ühtegi võitu, siis eelmine aasta oldi lähedel koguni MMile jõudmisele.

Alles paar kuud tagasi võttis Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon vastu otsuse, et alates 2018 sügisest hakkab ratastoolicurlingus maailmameistrivõistlustele pääsema 10 võistkonna asemel 12, mis annab lisavõimaluse kahele uuele riigile. MMid on ühtlasi need võistlused, mille põhjal on võimalik riikidel lunastada pääse paraolümpiamängudele.

“Kindlasti on tegemist positiivse otsusega Eesti ratastoolicurlingule, sest meie tõenäosus MMile pääseda ja sealt paraolümpimängudele on oluliselt suurenenud. Meil on väga pühendunud sportlased, Tondiraba curlinguareeni näol on olemas suurepärased tingimused nii treenimiseks kui erinevate suurvõistluste korraldamiseks. Lühikese ajaga on meie mängijad suutnud tõestada, et ollakse ohtlik vastane kõigi jaoks,” selgitas nii Eesti Invaspordi Liidu kui Eesti Curlingu Liigu president Rainer Vakra.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt kui ka kolleegidega. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg algab septembris ja kestab Eestis mai lõpuni.

Head Uudised GoodNews