1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna südaööl lõpeb „Aasta sportlane 2017” rahvahääletus
Täna südaööl lõpeb „Aasta sportlane 2017” rahvahääletus

Täna südaööl lõpeb „Aasta sportlane 2017” rahvahääletus

Spordiaasta Tähed auhinnad
Foto: Tiit Mõtus

21. detsembril kell 23:59 lõppeb “Aasta sportlane 2017” rahvahääletus, nii et oma soosikute poolt hääletada saab Eesti Olümpiakomitee kodulehel veel ainult täna. Aasta sportlased kuulutatakse välja 27. detsembril toimuval “Spordiaasta Tähed 2017” auhinnagalal.

Rahvahääletusel on kõik huvilised oodatud kaasa rääkima aasta meessportlase, aasta naissportlase, aasta võistkonna ja aasta treeneri valimisel. Igas kategoorias saab punkte anda kolmele kandidaadile. Kõikides kategooriates oma lemmikute poolt hääletanute vahel loositakse välja pääsmeid „Spordiaasta Tähed 2017“ auhinnagalale. Igast seadmest saab hääletada ühe korra.

2017. aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selguvad rahvahääletuse, spordiajakirjanike ja spordialaliitude hääletustulemuste liitmisel. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane.

Lisaks valitakse aasta noorsportlane, kes selgitatakse välja spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste põhjal. Eesti aasta sportlaste valimist koordineerib Eesti Olümpiakomitee.

Laureaadid kuulutatakse välja 27. detsembril kell 20.00 Nordea Kontserdimajas toimuval galaõhtul “Spordiaasta tähed 2017”, millest saab otseülekannet jälgida Kanal 2 ja Postimehe portaali vahendusel.

Esimest korda valiti Eestis aasta sportlasi 1931. aastal, kui Eesti Spordilehe avanumbris küsiti lugejailt eelistusi eelneva spordiaasta osas, 1933. aastal võttis selle tava ametlikult üle Tallinna Spordipressi Klubi. 1955. aastast on parimate valimine olnud järjepidev traditsioon.

Läbi aegade kõige rohkem Eesti aasta sportlase tiitleid on pälvinud Erika Salumäe, kes sai vahemikus 1983-1996 selle tunnustuse koguni üheksal korral. Enim järjestikuseid aasta sportlase tiitleid on teeninud Aavo Pikkuus – viis korda, aastail 1974-1978. Kõige pikema perioodi vältel – 26 aastat – on ihaldatud aunimetuse pälvinud Paul Keres, kes kuulutati vahemikus 1937-1962 aasta sportlaseks kolmel korral. Keres on aasta sportlaseks valitud Eesti ajaloos ka vanimana – 1962. aastal pälvis ta tiitli 46-aastasena. Läbi aegade noorimatena on aasta sportlaseks nimetatud kaks 16-aastast ujujat – Kaire Indrikson 1977. aastal ning mõni kuu vanem Marina Trofimova 1980. aastal.

Mullu valiti aasta meessportlaseks kergejõustiklane Rasmus Mägi, aasta naissportlaseks kergejõustiklane Ksenija Balta, aasta võistkonnaks sõudmise neljapaat koosseisus Allar Raja, Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä ning aasta treeneriks sõudmistreener Matti Killing.

Head Uudised GoodNews