1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna avati Tallinnas Eesti suurim tennisekeskus
Täna avati Tallinnas Eesti suurim tennisekeskus

Täna avati Tallinnas Eesti suurim tennisekeskus

tallink-tennisekeskusTäna avati Tallinnas, Lasnamäel Eesti suurim, kümme miljonit eurot maksnud Tallink Tennisekeskus. Ligi 15 000 m2 suurune hall mahutab 14 tennise- ja 10 sulgpalliväljakut ning 3 stuudiot rühmatreeninguteks ja avara jõusaali. Keskusse kolib oma kontori Eesti Tennise Liit.
“Tänasest alates ei ole tennise harrastamise takistuseks enam väljakute puudumine või nende kallis hind, tennist saavad mängida kõik sõltumata east või sissetulekust,” märkis Eesti Tenniseliidu president ja AS-i Tallink Grupp nõukogu esimees Enn Pant.

tennis
“Ühtlasi loodame, et suunitlus toetada laste- ja noortespordi arengut ning terveid eluviise võimaldab Tallink Tennisekeskusel tulevikus saada sama suure linnapoolse toetuse osaliseks nagu Tere tennisekeskusel,“ tähendas Pant.

tennis1

Tallink Tennisekeskuse juhataja ja Eesti Tennise Liidu peatreener Märten Tamla sõnul on halli ehitamisel mõeldud nii tippsportlastele kui harrastajatele. “Harrastajatele, kes hoiavad oma põlvi ja liigeseid enam, tegime eraldi kõige pehmema vaipkattega väljakud Eestis. Kevadel on meil plaanis rajada veel täiendavalt 6 väliväljakut,” lausus Tamla.
“Lisaks tennisele on meie keskuses oluline osa rühmatreening- ja jõusaalidel, meie 25 treeneri seast leiame sellised oma ala tipptegijad nagu Egle-Eller Nabi, Riina Suhotskaja, Kristina Nuut, Anu Ruutu ja Peeter Karask,” ütles Tamla.

tellis3

Tallink Tennisekeskuse siseväljakute rajamisel pöörati eraldi tähelepanu ruumi valgustusele ja akustikale ning ehituses kasutati heli neelduvaid materjale. Väljakute kohal kõrguv katus toetub 25 meetri pikkustele sildadele, mis võimaldab vältida tugiposte väljakute vahel.

Külastajate kasutada on eraldi riietusruumid täiskasvanutele ja lastele, saunad, tennisepood ja puhkeala. Keskuses on kuus saunaga riietusruumi kokku enam kui 800 riidekapiga. Külastajatele avatakse keskus 19. detsembril ning rühmatreeningud algavad 2. jaanuaril.

Head Uudised GoodNews