1. Avaleht
  2. Sport
  3. TÄNA AVATI DISCGOLFI VÄLJAK! Pirital saab taas taldrikuid korvi visata
TÄNA AVATI DISCGOLFI VÄLJAK! Pirital saab taas taldrikuid korvi visata

TÄNA AVATI DISCGOLFI VÄLJAK! Pirital saab taas taldrikuid korvi visata

DSC_0124
Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder koos praeguse ning eelmise raja autori Ervin Kauriga

Pirital avati täna Maarjamäel asuv 9-rajaline discgolfi väljak, mis pakub mängurõõmu nii algajatele kui ka professionaalidele septembris suletud Kloostrimetsa väljaku asemel.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas, et uue asukoha leidmine discgolfile ei olnud lihtne, kuid tulemus on seda väärt, sest pakub tasuta sportimisvõimalust igas eas ja füüsilises vormis inimestele. „Kloostrimetsa discgolfi väljak oli nii meie elanike kui ka külaliste seas väga hinnatud ja populaarne väljak ja usun, et Maarjamäele leiab samuti tee rohkelt mängijaid,“ ütles Mölder.

Kuigi Kloostrimetsa väljak oli 18 korviga ning uus väljak on poole väiksem, leidis raja autor ja discgolfi entusiast Ervin Kaur, et põnevust peaks jaguma nii algajatele kui ka neile, kes mänguga tõsisemalt tegelevad. „Discgolfiga alustamiseks on Pirita kindlasti suurepärane koht, mis pakub piisavalt lihtsust ja väljakutseid,“ rääkis ta. Samas kinnitas Kaur, et ala profid saavad võtta eesmärgiks läbida rada miinuspuntkidega ning põnevust peaks jaguma kõigile.

Võrreldes Kloostrimetsa radadega on uuel väljakul vähem puid ning seega saab teha kiiremaid ja kaugemaid viskeid. Uuendusena on lisatud ka OB alad ehk piirid, kust ketas välja ei tohiks lennata. Samuti plaanitakse korraldada võistlusi.

DSC_0152

Kloostrimetsa väljaku sulgemist ja uue ehitamist finantseeris Tallinn 11400 euroga ning raja valmimist toetas ka Tallinna Keskkonnaamet. Kloostrimetsa väljak suleti, sest Pirita jõeoru maastikukaitseala valitseja riigi Keskkonnaamet avaldas rahulolematust negatiivsete loodusmõjude üle, mis mängu seal harrastades tekkisid. Uus väljak asub Maarjamäel, Kase ja Purde tänava vahelisel alal, Sisekaitseakadeemia lähistel.

Head Uudised GoodNews