1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna algasid Tallinnas Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused kabes
Täna algasid Tallinnas Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused kabes

Täna algasid Tallinnas Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused kabes

Eelmisel aastal Maailma Kabeföderatsiooni (FMJD) poolt kinnitatud rahvusvaheline suurmeister Kaido Leesmann

Täna kell 11.00 algasid piduliku avamisega Paul Kerese Malemajas (Vene 29) Euroopa Võistkondliku kabe meistrivõistlused.

Meistrivõistlustel  osaleb 11 võistkonda 6 riigist, 6 meeste ja 5 naiste võistkonda. Venemaa võistkonna koosseisus mängib kaasa valitsev maailmameister Aleksander Georgiev, teiste võistkondade koosseisus osalevad mitmed Euroopa ja maailma tippkabetajad. Täna pärastlõunal toimub Tallinnas Euroopa Kabekonföderatsioon korraline üldkoosolek.

Eesti meeste võistkonnas mängivad suurmeistrid Urmo Ilves ja Arno Uutma, 2013. aasta Eesti meister Argo Unnuk ning Raido Värik. Naisi esindavad 2013. aasta Eesti meister Piret Viirma ning Marika Azojan ja Kaari Vainonen.

“Oleme täna Euroopa Kabekonföderatsiooni peakontorile Tallinnas suutnud Eestis korraldada igal aastal vähemalt ühed rahvusvahelised tiitlivõistlused,” ütles Eesti Kabeliidu ja Euroopa Kabekonföderatsiooni president Janek Mäggi. “Ühelt poolt on see suur au, kuid teiselt poolt aitab see arendada Eesti kabet, mis on Eesti Kabeliidu seisukohalt on loomulikult meie võtmeeesmärk.”

Meistrivõistlused toimuvad ajavahemikus 3.-8. aprill, esimene voor toimub homme kell 10.00. Kokku osaleb turniiril 11 võistkonda (nii mehed kui naised) 6 riigist 30 sportlasega. Võistkondade koosseisus esindavad oma riike Euroopa ja maailma tippkabetajad.

Head Uudised GoodNews