1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna algab Eesti motospordi ajaloo esimene 24 tunni kestvussõit
Täna algab Eesti motospordi ajaloo esimene 24 tunni kestvussõit

Täna algab Eesti motospordi ajaloo esimene 24 tunni kestvussõit

Täna saab stardi Eesti motoajaloo esimene 24 tunni kestvussõit Maidla Le Mans. Seda võistlust sõidetakse Riga sääreväristajatel ehk punnvõrridel. Ajalooline kestvussõit toimub Ida-Virumaal, Maidla mõisa lähedale tehtud rajal. Start antakse sel täna kell 18.00 ja finišilipp langeb 24 tunni pärast laupäeval kell 18.00.

Võistluse võidab võistkond, kes suudab 24 tunni jooksul läbida enim ringe. Võistkonda võib kuuluda 2-4 liiget, võistluse jooksul võib võrrile teostada remonti ja sõitjat vahetada.

Kestvussõidu idee autor ja karikasarja peakorraldaja Aimar Parm lisas, et korraldajate teada pole maailmas keegi Riga võrridel kunagi midagi sellist proovinud. Samuti pole korraldajatele teada, et Eesti motoajaloos oleks olnud kestvussõitu, mille pikkus oleks 24 tundi. “Seega teeme omamoodi motoajalugu”, lisas Aimar Parm.

Maidla Le Mansi peakorraldaja Allan Lukkeni sõnul on täna hommikuks registreerunuid 51 ekipaaži ja 194 võidusõitjat. “Kui palju neist suudab punnvõrri 24 tundi töökorras hoida ja laupäeval kell 18.00 üle finišijoone sõita on raske ennustada – kui pooltel võistlusmasin lõpuni ühes tükis püsib, siis oleme õnnelikud”, lisas Lukken.

Üritus on pealtvaatajaile tasuta.

Laupäeval, 27. juulil toimub Maidlas ka Maidla valla päev, kus astuvad üles erinevad muusikud, ning leiab tegevust nii suurematele kui pisematele pereliikmetele.

Kõik pealtvaatajad on oodatud.

Head Uudised GoodNews