1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinna e-spordifestivalil läheb jagamisele 200 000 dollarit
Tallinna e-spordifestivalil läheb jagamisele 200 000 dollarit

Tallinna e-spordifestivalil läheb jagamisele 200 000 dollarit

23.-24. novembrini toimub Saku suurhallis Baltimaade suurim e-spordi-, elustiili- ja tehnoloogiafestival.

Võrreldes eelmise aastaga on ürituse kasvades toimunud programmis mitmeid edasiminekuid. Sellel aastal võistlevad e-sportlased rekordilise 200 000-dollarilise auhinnafondi peale. Tallinnas toimuvas finaalis selgub mobiilimängu ”Guns of Boom” maailma parim meeskond, kes saab sellest endale auhinnaks 100 000 dollarit.

Festivali ajal toimuvad ka Balti e-spordi liiga (BESL Pro) finaalid mängudes “Counter-Strike: Global Offensive” ja “Rocket League”, kus Baltimaade parimad meeskonnad võistlevad 15 000 dollari suuruse auhinnafondi peale. Võistlusi tulevad Tallinnase kommenteerima maailmakuulsad e-spordikommentaatorid.

Lisaks Baltikumi ja maailma parimatele e-sportlastele toob Hyper Town kokku Eesti kõige tuntumad Youtube’i, Twitchi, Instagrami ja Facebooki sisuloojad. Festivali külastajatel on ainulaadne võimalus tutvuda tavaliselt kaamera taha jäävate iidolitega. Võrreldes möödunud aastaga ei piirduta seekord vaid avatud küsimusteringiga – ürituse teisel päeval saab näha, kuidas striimerid võtavad mõõtu lõbusates, aga pingelistes mängudes.

Veel ühe uuendusena toimub esmakordselt Eestis cosplay show, mille raames tuleb kokku üle 100 cosplayer’i kõikidest Balti riikidest. Nad etendavad tegelasi filmidest, animest, koomiksitest, videomängudest ja telesarjadest. Pealaval toimuvat show’d on tulnud hindama maailmakuulsad cosplayer’id, et valida Baltimaade parim.

Kaks päeva vältaval tehnoloogiamessil on kohal parimad Eesti tehnoloogiavaldkonna ettevõted ja rahvusvaheliselt tundud brändid, et tutvustada uusimaid tooteid. Üritusel esitletakse uusimaid arvutimänge ja tehnoloogiat robotitest virtuaalreaalsuseni, mida saavad külastajad ka ise proovida ja teiste külastajatega võistelda. Teiste seas on kohal Sony, Mabrik, ZA/US, Red Bull, Gamestar, Nõmme Kalju, TTÜ, Ahhaa jpt.

Head Uudised GoodNews