1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinna aasta sportlased on Erik Aaslav-Kaasik ja Anett Kontaveit
Tallinna aasta sportlased on Erik Aaslav-Kaasik ja Anett Kontaveit

Tallinna aasta sportlased on Erik Aaslav-Kaasik ja Anett Kontaveit

Tallinna tänavuse parima naissportlase tiitli pälvis tennisist Anett Kontaveit, parima meessportlase tiitli veemotosportlane Erik Aaslav-Kaasik ja parimaks sportmängude võistkonnaks kuulutati BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev tänab ja tunnustab kõiki nominente  kaasakiskuvate hetkede ja meeliülendavate emotsioonide eest, mida sportlased on pakkunud nii lõppeval aastal kui ka kogu spordikarjääri jooksul. „Meie sportlastele kaasaelamine, meeliülendavad hetked nende saavutuste ja võitude üle on saanud meie rahva ühendavaks jõuks, just nagu on laulu- või tantsupidu,“ sõnas Belobrovtsev. „Usun, et meie sporditippude saavutused on parimaks eeskujuks noortele, andes usku ja lootust iseendasse eesmärkide püstitamisel ja nende saavutamisel. Jakob Hurt on öelnud, et kui me ei saa suureks rahvaarvult, peame saama suureks vaimult. Soovin meie atleetidele sportlikku vaimu ja visadust, et olla maailmas jätkuvalt suured kehakultuuris.“

Kontaveit jõudis kahel Grand Slami turniiril Australian Open ja Roland Garros 16 parima hulka, kõrgetasemelisel turniiril Wuhanis finaali ning Rooma ja Stuttgarti turniiridel poolfinaali. Ta valiti Eesti 2018. aasta parimaks naistennistiks. Kontaveidi treeneriks on Nigel Sears.

Erik Aaslav-Kaasik on 2018. aasta maailmameister ja Euroopa meister veemotos paadiklassis F-125. Tema treener on Ahto Aaslav-Kaasik.

Kalev/Cramo tuli tänavu Eesti meistriks juba kümnendat korda. Meeskonna peatreeneriks on Donaldas Kairyos, abitreenerid Indrek Reinbok ja Russell Bergman.

Parimaks juuniorsportlaseks tunnistati Kelly Sildaru ja parimaks noorte spordiklubiks Audentese spordiklubi.

Head Uudised GoodNews