1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinna aasta sportlased on Anett Kontaveit ja Heiki Nabi
Tallinna aasta sportlased on Anett Kontaveit ja Heiki Nabi

Tallinna aasta sportlased on Anett Kontaveit ja Heiki Nabi

Eile õhtul selgusid tänavused Tallinna parimad sportlased ja parim võistkond: parima naissportlase tiitli pälvis tennisist Anett Kontaveit, parima meessportlase tiitli maadleja Heiki Nabi ja parimaks sportmängude võistkonnaks kuulutati BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ütles tervituskõnes, et käesoleval aastal tähistame eesti keele aastat – tänavu täitus sada aastat eesti keelel riigikeelena. „Ent tänavu tähistasime ka 150 aasta möödumist esimesest laulupeost ja sada aastat tagasi sündis otsus rajada Eesti Spordi Liit ja Eesti Olümpiakomitee. Keel on riigi ja selle kultuuri aluseks, kuid võime öelda, et ka sport on meie riigi üheks alustalaks,“ sõnas Kõlvart. „Kirjanik Ernest Hemingway on öelnud, et sport õpetab ausalt võitlema. Sport õpetab väärikalt kaotama. Niisiis õpetab sport kõike, ta õpetab elu.“

Tallinna aasta parimaks naissportlaseks nimetatud Anett Kontaveit jõudis WTA Stuttgardi turniiril finaali ja WTA Miami Openil poolfinaali. Ta on maailma 25 parema naistennisisti hulgas (aasta kõrghetkel WTA 14. koht). Valiti Eesti 2019 parimaks naistennistiks. Anett Kontaveidi treener on Nigel Sears.

Tallinna tänavune parim meessportlane Heiki Nabi võitis maailmameistrivõistlustel pronksmedali kreeka-rooma maadluses, Euroopa meistrivõistlustel saavutas 5. koha, võitis sõjaväelaste maailmamängudel hõbemedali ja on Eesti meister 2019. Heiki Nabi treeneriteks on Igor Bugai ja Ivar Kotkas.

Parim sportmängude võistkond BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond on Eesti meister 2019 korvpallis 11. korda. Osales VTB Ühisliigas esmakordselt kohamängudes, pälvis kokkuvõttes 7. koha ning Eesti-Läti Ühisliigas võitis 3. koha. Peatreener Donaldas Kairyos, abitreenerid Indrek Reinbok ja Russell Bergman.

Parimaks juuniorsportlaseks tunnistati Kelly Sildaru ja parimaks noorte spordiklubiks Haabersti uisukool.

Tallinna linn tunnustas ja autasustas oma tublisid sportlasi, sportmängude võistkonda, juuniorsportlasi ja olümpiaveterane juba 25. korda. Sedapuhku toimus pidulik vastuvõtt Kalevi spordihallis.

Head Uudised GoodNews