1. Avaleht
  2. Sport
  3. TALLINN PREMEERIB! Reservfondist toetatakse edukalt võistelnud sportlasi
TALLINN PREMEERIB! Reservfondist toetatakse edukalt võistelnud sportlasi

TALLINN PREMEERIB! Reservfondist toetatakse edukalt võistelnud sportlasi

Kaimar Kaldma
Kaimar Kaldma

Tallinna linnavalitsus eraldas reservfondist Tallinna Spordi- ja Noorsooametile 9000 eurot tunnustamaks ja toetamaks tallinlastest sportlaste Kaimar Kaldma, Irina Embrichi, Erika Kirpu, Nikolai Novosjolovi, Marno Allika ja Heiki Nabi kõrgeid sportlikke saavutusi Euroopa meistrivõistlustel ning IBSA maailmamängudel, ühtlasi tunnustati preemiaga ka nende treenereid.

Nägemispuudega ujuja Kaimar Kaldma osales maikuus toimunud nägemispuudega sportlaste maailmamängudel IBSA World Games 2015 ujumises Lõuna-Koreas, Soulis ning võitis 50m liblikujumises ja 200m vabaltujumises pronksmedali, lisaks saavutas Kaimar Kaldma 400 m vabaltujumises kuuenda ja 100 m seliliujumises seitsmenda koha. Nägemispuudega ujujat Kaimar Kaldmad tunnustatakse ja toetatakse 600 euroga ja tema treenerit Õnne Pollisinsinskit 400 euroga.

Eesti epeenaiskond koosseisus Irina Embrich (tallinlane), Erika Kirpu (tallinlane), Katrina Lehis ja Julia Beljajeva võitsid Euroopa meistrivõistlustel Montreaxis, Šveitsis 10. juunil hõbemedali. Eesti epeenaiskonna peatreener on Kaido Kaaberma. Irina Embrich on saavutanud tiitlivõistlustel kõrgeid kohti alates 2002. aastast, 2007.aastal võitis ta pronksmedali nii Euroopa meistrivõistlustel kui ka maailmameistrivõistlustel. 2013. aastal võitis Irina Embrich epeenaiskonna koosseisus kuldmedali Euroopa meistrivõistlustel ning valitud 2013. aastal Tallinna aasta parimaks naissportlaseks. Erika Kirpu on noor ja andeks vehkleja, kes on valitud 2015. aastal Tallinna üheks parimaks noorsportlaseks. Epeenaiskonna tallinlastest vehklejaid Irina Embrichi ja Erika Kirput tunnustatakse ja toetatakse kokku 2200 euroga ja nende treenerit Kaido Kaabermad 800 euroga.

Eesti epeemeeskond koosseisus Nikolai Novosjolov (tallinlane), Marno Allika (tallinlane), Peeter Turnau ja Sten Priinits võitsid Euroopa meistrivõistlustel Montreaxis, Šveitsis 11. juunil hõbemedali. Eesti epeemeeskonna peatreener on Igor Tšikinjov. Epeemeeskonna tallinlastest vehklejaid Nikolai Novosjolovit ja Marno Allikat tunnustatakse ja toetatakse  kokku 2200 euroga ja nende treenerit Igor Tšikinjov 800 euroga.

Maadleja Heiki Nabi osales Euroopa mängude raames korraldatud maadluse Euroopa meistrivõistlustel, kus võitis 14. juunil pronksmedali. Heiki Nabi treener on Henn Põlluste. Heiki Nabi on olnud viimastel aastatel meie üks edukamaid sportlaseid, kahekohekordne maailmameister Kreeka-Rooma maadluses ja hõbemedali omanik viimastelt olümpiamängudelt Londonis ning valiti 2014. aastal Tallinn aasta parimaks meessportlaseks. Heiki Nabit tunnustatakse ja toetatakse 1400 euroga ja treener Henn Põllustet 600 euroga.

Head Uudised GoodNews