1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinn premeerib Gerd Kanterit ja Irina Embrichi
Tallinn premeerib Gerd Kanterit ja Irina Embrichi

Tallinn premeerib Gerd Kanterit ja Irina Embrichi

Gerd Kanter

Tallinna linnavalitsus otsustas eraldada linnavalitsuse reservfondist Tallinna Spordi- ja Noorsooametile 3000 eurot Gerd Kanteri premeerimiseks ja 4000 eurot Irina Embrichi ja tema treeneri premeerimiseks.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart tõdes, et Gerd Kanter on võitnud medaleid maailmameistrivõistlustelt viimasel viiel korral ning olümpiamängudelt viimasel kahel korral, millega on kaasa toonud suurt tuntust Tallinnale ning pälvinud ka ise au tallinlasena.

„Irina Embrich on olnud visa ja edukas vehkleja, kes on saavutanud tiitlivõistlustel kõrgeid kohti juba 2002. aastast,“ märkis Kõlvart.

Käesoleva aasta augustis toimunud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Moskvas võitis Gerd Kanter kettaheites pronksmedali. Lähtudes eeltoodust ning eesmärgist tunnustada tallinlastest sportlaste kõrgeid sportlikke saavutusi eraldatakse linnavalitsuse reservfondist spordi- ja noorsooametile 3000 eurot kergejõustiku maailmameistrivõistlustel kettaheites pronksmedali võitnud Gerd Kanteri premeerimiseks.

Horvaatia pealinnas Zagrebis toimusid 2013. aasta vehklemise Euroopa meistrivõistlused, kus Eesti epeenaiskond koosseisus Kristina Kuusk, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Irina Embrich võitsid Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali. 2007. aastal võitis ta pronksmedali nii Euroopa meistrivõistlustel kui ka maailmameistrivõistlustel ning valiti Eesti parimaks naissportlaseks. Sellest tulenevalt eraldatakse reservfondist spordi- ja noorsooametile 4000 eurot tallinlasest Euroopa meistri Irina Embrichi ja tema treeneri Samuil Kaminskile premeerimiseks.

Head Uudised GoodNews