1. Avaleht
  2. Sport
  3. Taliujumise MM-ist saab osa võtta iga inimene, kes otsib uusi väljakutseid ja erakordset elamust
Taliujumise MM-ist saab osa võtta iga inimene, kes otsib uusi väljakutseid ja erakordset elamust

Taliujumise MM-ist saab osa võtta iga inimene, kes otsib uusi väljakutseid ja erakordset elamust

Fotod: Tallinna Taliujumiskeskus

Märtsi alguses Tallinnas toimuvale taliujumise MM-ile on juba registreerunud üle 1200 võistleja 34 riigist. Kui tavaliselt on MM vaid tippude jahimaa, siis Admiraliteedi basseinis toimuvast rahvusvahelisest spordipeost saab osa võtta iga inimene, kes otsib uusi väljakutseid ja erakordset elamust.

Nimelt on MM-i programm jagatud kahte basseini – ühes heitlevad tulihingelised võistlejad, kes on treenitud kiired ujujad ning teises harrastajad, kelle jaoks on kõige tähtsam osalemine.  Lisaks toimub laupäeval, 10. märtsil heategevuslik teateujumine, kuhu oodatakse sõpruskondi ja ettevõtete meeskondi ning millega toetatakse Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele innovaatilise taastusraviseadme MYRO ostmist.

Teateujujate registreerimine käib täie hooga. „Juba on enam kui 100 ettevõtet ja sõpruskonda end kirja pannud,“ sõnas MM-i peakorraldaja Hannes Viherpuu. „Kutsun kõiki üles juba täna registreeruma, sest siin on piisavalt aega, et enne MM-i rajal ujumist ka veidi harjutada ja külma veega harjuda,“ sõnas ta. Näiteks saab valmistuda Tallinna Taliujumiskeskuses Pirital, aga ka teistes Eesti talisupluse ja taliujumise klubides.

Tiimis peab olema neli liiget, kellest üks vastassoost. Iga osaleja läbib 25 meetrit, arvestus toimub nelja osavõtja koguvanuse alusel – ehk esimene vanuseklass on kuni 150 aastat, edasi 151 – 200 aastat ja nii edasi. Osalustasu on 110 eurot võistkonna kohta.

Tiimitunde tekitamise, mõnusa muljete jagamise, MM-i rajal ujumise ja heateo kõrval ootab kõiki osalejaid medal, diplom, soe jook ja mõnus kuum saun. Registreeru aadressil www.taliujumine.ee

Lisaks isiklikule heaolule ja väljakutsele teeb iga teatevõistlusel osaleja ka head, panustades taastusraviaparaadi ostmisse. „MYRO aparaat parandab igapäevast liikumist ja motoorseid oskusi. Kuna tegemist on kalli seadmega, tunneme heameelt, et taliujumise MM-i korraldajad meile koostööettepaneku tegid,“ sõnas SA Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Priit Eelmäe.

Lisaks teateujumisele ootavad korraldajad kõiki külma vee nautijad osalema talisupluses, ajavõtuta distantsidel ja showetenduses. „Kõik talisuplejad üle Eesti, kes te eri veekogudes end karastate – tulge kohale, jagage muljeid ja nautige festivali,“ kutsus Viherpuu. „Teine bassein on teie jaoks iga päev avatud, valige aeg, registreeruge ja mõnulege,“ lisas ta.

Taliujumise MM toimub Tallinna Sadama Jahisadama Admiraliteedi basseinis 6.-10. märtsini. Kavas on 13 distantsi, lühemad 25-meetri ujumised, pikim 450 m maraton.

Head Uudised GoodNews