1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Taipoksiamatsoon Andra Aho loodab MM-ilt kullaga naasta
Taipoksiamatsoon Andra Aho loodab MM-ilt kullaga naasta

Taipoksiamatsoon Andra Aho loodab MM-ilt kullaga naasta

IMG_4788Eesti kuulsaim taipoksiamatsoon Andra Aho sõitis koos oma treeneri Kevin Rennoga Taist Phuketi saarel asuvast treeninglaagrist Rootsi, kus 19.-29. maini toimuvad taipoksi maailmameistrivõistlused.

Andra vastaste nimesid ei osanud treener esialgu nimetada. “Antud võistlus on turniiri vormis ja seal võib vastaseid olla palju. Eelmine kord toimus maailmakarikas Bangkokis, kus Andral oli 12 vastast ja me loodame, et ka sellel korral tuleb neid vähemalt sama palju,” räägib Kevin Renno. Karikavõistlusel tuli Andra hõbemedalile, jäädes finaalis alla ainult Rootsi esindajale. “Nüüd toimub taipoksi MM Rootsis, selle sama naisterahva kodumaal ja loodame, et seekord on revanš, mis lõpeb teistpidi,” loodab treener.
Andra tunnistab, et ootab MM-ilt kulda. “Hetkel olen pigem põnevil ja lähen huviga võistlustele vastu. Tööd on kõvasti tehtud ja annan endast parima, saagu mis saab,” ütleb ta.

IMG_4796

Andra treenis Phuketil AKA Thailand-nimelises klubis kaks korda päevas. “Mõlemad trennid olid üldiselt 2,5 tundi pikad, mille alguses jooksin soojenduseks pool tundi. Viimastel nädalatel asendasin osad hommikused trennid järve ümber jooksudega, mille sees tegin ka intervallspurte. Enesetunne ja vorm on väga head,” ütleb võitleja. “Minu arvates ongi kõige suurem pluss võimalus õppida klassikalist taipoksi oma ala tõelistelt proffidelt, sest igas trennis on kohal vähemalt 10 treenerit.”

IMG_4811

Andra viibis Phuketil treeninglaagris alates veebruarikuust  ja ta on seal pidanud ühe võistlusmatši, mille ta võitis väga lihtsalt juba esimeses raundis. Peale võistlusi Rootsis sõidab kuuks ajaks tagasi Phuketile ja Eestisse naaseb 24. juunil.

“Kui sa oled kodustest muredest eemal treeninglaagris ja saad keskenduda ainult trennidele, siis see on juba väga suur kasu,”arvab Kevin Renno. “Lisaks on seal väga hea spordiklubi AKA Thailand, kus on tohutult suur treenerite pagas, samuti on talle seal treening – ja sparringupartnereid teiste naisvõistlejate näol, keda on Eestist väga raske leida. Andra enda sõnul on ta praegu väga heas vormis. Treenerid on teda kiitnud ja samuti teised kogenumad naisvõistlejad. Kõik on öelnud, et ta on paari kuuga läinud märgatavalt tugevamaks ja osavamaks. Ootame suure huviga taipoksi MM-i.”
IMG_3562

Turniiridel on matšid üle päeva, sellepärast on ka Rootsi MM kümme päeva pikk.  Ühel päeval on võistlus ja järgmisel päeval puhkus, kuid treeneri sõnul ei saa selles alati kindel olla — kui ühes kaalus on palju inimesi, siis võivad võistlused olla ka tihedamini. Korraldajad üritavad alati arvestada võistlejatega, et neil oleks aega puhata ja taastuda.
“Turniir on kõige raskem võistlusvorm, kuna sa ei keskendu ainult ühele matšile. Kui sa annad ühes matšis endast maksimumi, mida sa pead nagunii tegema, võid ennast vigastada. Samas pead olema valmis vigastusega minema järgmine päev uuesti võistlema – see on väga raske,” kirjeldab treener.

Head Uudised GoodNews