1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tai poksi Eesti amatsoon Andra Aho: Edu tuleb pühendumisest
Tai poksi Eesti amatsoon Andra Aho: Edu tuleb pühendumisest

Tai poksi Eesti amatsoon Andra Aho: Edu tuleb pühendumisest

Tai-poks03Möödunud nädalavahetusel Tallinna Tondiraba jäähallis toimunud Baltfight Pro’l esinesid edukalt kõik kolm Tallinna Taipoksi Klubi sportlast – Andra Aho, Markko Moisar ning Rain Kärkinen.

Eesti naiste lootus ning seni 8 matšist 8 võitu omav Andra Aho võitis laupäeval samuti oma vastast, mitmekordset Valgevene Tai ja kikkpoksi meistrit Ilona Jakubovitšit. Andra ise on möödunud aasta oktoobrist Euroopa meister kaalus kuni 54 kilogrammi ning novembris tõid nad koos õe Angelaga Vilniuses toimunud World Amateur K-1 organisatsiooni EM-ilt ära kuldmedalid ja meistritiitli. GoodNews uuris Andra käest, mis on tema senine edu saladus.

Olete osalenud kaheksal matšil Tai poksis ning saavutanud kaheksa võitu. Tuleb selline lennukas võidukus Teile üllatusena või teate seda millegagi selgitada?

Ma ise arvan, et edu tuleb pühendumisest. Suhtun Tai poksi suure kirega ja naudin alati trenne ning uute võtete õppimist.

Kes oli Teie vastaseks viimasel võistlusel Tondiraba jäähallis ja kui palju tema sportlikest võimetest või poksitehnikast eelnevalt teadsite?

Minu vastaseks oli mitmekordne Valgevene meister Ilona Jakubovitš. Teadsin, et ta on minust kogenum ning et ta oli ka varasemalt juba Tais võistelnud. Tema tehnikast ei teadnud ma midagi, kuid eeldasin tugevat Tai poksi tehnikat, et sellest tuleb tugev võitlus ja temast saab mu seni raskeim vastane.

Kas haarasite matšil initsiatiivi kohe enda kätte või selgus vastasest üleolek alles kohtumise lõpus?

Tuli üllatusena. Olin ise vaimselt väga valmis ja ootasin vastase poolt tugevamat vastupanu.

Missuguse emotsionaalse laengu saite Baltfight Pro’lt üleüldse ning missugustel aladel võistlemine tundus kõige atraktiivsem?

Tai-poks02Loomulikult positiivse! Nägin, et suudan õpitud tehnikaid ilusti rakendada.

Edasi tahaks minna treeninglaagrisse Taisse ja ka seal võistelda.

Kuidas hindate oma sportlikku hetkevormi ja milliseks soovite seda lähiajal lihvida?

Kuna olen regulaarselt igapäevaselt trenni teinud, siis arvan, et ilmselt on vorm praegu siiani parim. Arvan sedagi, et lihvida saab absoluutselt kõike. Mida rohkem harjutad, seda parem.

On Teil Tai poksis eeskuju, kelle sarnaseks soovite saada?

Minu lähim ja suurim eeskuju on mu treener Kevin Renno. Mulle väga meeldib tema võitlusstiil ja püringi selle poole, et ka kunagi ise sama hästi liikuda.

Toimetus uuris ka treener Kevin Renno arvamust Andra seniste saavutuste kohta.

Kevin, Andra sai Tondiraba jäähallis oma kaheksanda võidu ja üldse on ta osalenud kaheksal matšil ˗ kõik võidukalt lõppenud. On see Teile treenerina fenomen?

Jah, võib nii öelda küll! Andra näol on tegemist tõesti tohutult andeka inimesega. Ta on täpselt minu käe järgi välja treenitud ja võib isegi öelda, et käib poistest rohkem treeningutel ja see on talle andnud väga tugeva tehnilise külje. Ta on kõige kuulekam õpilane ja see on väga oluline!

Missugust nõu vahetult enne matši Andrale andiste?

Tai-poks07Täpselt seda, mida ta ka tegi ˗ tugevad rünnakud põlvedega, millele järgnesid küünarnukilöögid.

Kuivõrd võib öelda, et ta kasutas võistlusel oma võimeid ning oskusi maksimaalselt?

Maksimaalselt kindlasti mitte. Isegi Valgevene meister osutus temale väga kergeks vastaseks … ootan huviga, kui kaugele on Andra valmis minema, sest mina temal piire ei näe.

Kas kohtusite võistluste ajal ka teiste treeneritega ja mis teemal mõtteid vahetasite?

Ikka kohtusime ja jagasime muljeid. Välismaa treenerid on alati meeldivalt üllatunud sellest, kui kiiresti Eesti võitlussport areneb!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=562559″]

Head Uudised GoodNews