1. Avaleht
  2. Sport
  3. Suur Võidusõit peab järgmisel aastal esimest juubelit ja ühendab auto- ja motosporti!
Suur Võidusõit peab järgmisel aastal esimest juubelit ja ühendab auto- ja motosporti!

Suur Võidusõit peab järgmisel aastal esimest juubelit ja ühendab auto- ja motosporti!

Toivo Asmer
Fotod: Karola Koopuu

Eesti üks kaalukaimaid mootorispordivõistlusi toimub tuleva aasta suvel auto24ringil Pärnumaal Audrus 30. juunil ja 1. juulil.

Eesti Autospordiliidu Ringrajakomitee poolt koordineeritav järgmise aasta Estonian Grand Prix 2018, mis on ühtlasi Põhja- Euroopa Meistrivõistluste etapp autode ringrajasõidus, toimub 30. juunil ja 1. juulil taas Pärnumaal, Audru vallas, auto24ringil. 2017. aastal käivitas EAL Ringrajakomitee koostöös naabermaade autospordijuhtidega esmakordselt Põhja-Euroopa Meistrivõistluste sarja ning juulikuus auto24ringil läbiviidud võistlus oli sarja teiseks etapiks. Varem on võistlust peetud kolm aastat nime all Suur Võidusõit, Estonian Grand Prix nime kasutuselevõtu tingis ürituse suur rahvusvaheline populaarsus.

Praeguseks on autode ringrajasõidu hooaeg Eestimaal läbi saanud ja korraldajate andmetel tõi Estonian Grand Prix 2017 kohale rekordarvu võistlejaid. Võistluse peakorraldaja Toivo Asmeri sõnul on auto24ring regioonis uuem ja parim ringrada ning kõnealune võistlus Põhjamaade populaarseim. Tänavu osales võistlusel veidi alla 150 võistleja, tuleval aastal aga oodatakse ligi 200 osalejat, mis on Toivo Asmeri sõnul uus absoluutne rekord. Aluse selleks pani koostöö käivitamine Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooniga ja koos autodega tuleb stardijoonele kaks mootorrataste eliitklassi – Superstock 600 ja Superbike. Möödunud suvel viisid korraldajad võistluse Eesti Rahvusringhäälingu toel laia maailma ning otseülekandes või internetimeedia kaudu võis võistlust näha ka Venemaal, Soomes, Rootsis ja Baltimaades.

Tänaseks on Põhja-Euroopa meistrivõistluste sarja programmi kinnitatud järgmised autode võistlusklassid: BMW Xtreme, Legends, Porsche GT Cup Challenge, V8 Thunder ja GT Open, millele lisanduvad veel regionaalsed Suure Võidusõidu võistluse klassid. Saame näha nii Volgade, Ladade kui Historic vormelite võidukihutamisi. “Kahe populaarse mootorrataste klassi lisamine tekitab vastastikku hea sünergia — mootorrattahuvilised tulevad ka autosõitu vaatama ja autohuvilised näevad mootorrattaid võistlemas,” on Toivo Asmer rahul.

Korraldajad tänavad juba ette kõiki võistlejaid, nende abilisi ning pealtvaatajaid osalemise eest suvisel suurüritusel ja kinnitavad, et annavad endast parima võistlusnädalavahetuse õnnestumisele.

Head Uudised GoodNews