1. Avaleht
  2. Sport
  3. Surfi maailmameister Martin Ervin: “Mina prügi maha ei viska!”. Surfilaager 2014 hoiab looduskaitseala prügivabana!
Surfi maailmameister Martin Ervin: “Mina prügi maha ei viska!”. Surfilaager 2014 hoiab looduskaitseala prügivabana!

Surfi maailmameister Martin Ervin: “Mina prügi maha ei viska!”. Surfilaager 2014 hoiab looduskaitseala prügivabana!

martin ervin

10. – 13. juulil Roosta Puhkekülas toimuv rahvarohke festival Surfilaager kokku purjelaua, lohesurfi ning SUP harrastajad. Üritus on korraldatud nõnda, et mõju ümbritsevale loodusele oleks võimalikult väike ning ala jääks prügivabaks.

Südasuvel toimuva suurürituse eesmärk on tuua surfisport kui spordiala fookusesse ning väärtustada keskkonnasäästlikku mõtteviisi. “Surf on oma olemuselt väga looduslähedane ala – sõltud sa ju sõna otseses mõttes tuulest. Palju vabas õhus viibivatele surfaritele on omane loodusega kooskõlas elamine ning prügi maha viskamine või veel hullem, randa või loodusesse jätmine, on väga vägivaldne käitumine,” kiitis Ervin Surfilaagri korralduse heaks.

Ürituse korraldaja Kristel Vettiku sõnul on oluline roll külastajate seas teadlikkuse tõstmine . “Tahame inimesele näidata, kui palju nende käitumine ümbritsevat keskkonda tegelikult mõjutab. Selleks oleme koostööparnerite Pandipakendi, Pakendikeskuse ja TVO-ga korraldanud laagri nii, et olemas on kõik prügi sorteerimiseks vajalikud vahendid. Külastajaid aitavad vabatahtlikud, kes aitavad sorteerimises orienteeruda,” rääkis Vettik. Päevakava osana toimuvad keskkonnateemalised seminarid ja ettevõtmised nii täiskasvanutele kui lastele.

Vettik tuletab külalistele meelde, et laagrisse ei tohi tuua ühekordseid topse ning alkohoolseid jooke.  Koha peal saab iga külastaja lunastada 1-eurose pandi eest korduvkasutatava topsi, millest juua. Varasemad üritused on tõestanud, et roheline kontseptsioon töötab hästi ja laagriala on jäänud puhtaks ja kauniks ka peale külaliste lahkumist. 2012. aastal koguti kokku lausa 14 000 pandipakendit, mis läksid taaskasutusse, mitte ei jäänud metsa alla ega olmeprügisse,” pani Vettik looduse hoidmise külastajatele südamele.

Kauaoodatud Eesti suurim surfisõprade kokkutulek Surfilaager toimub 10-13 juulil taas Roosta Puhkekülas. Neljapäevane festival toob kokku purjelaua ning lohesurfi harrastajad ning pakub kolme päeva jooksul kvaliteetset meelelahutust kogu perele.

Festivali kohta leiab rohkem infot:  www.surfilaager.ee ja https://www.facebook.com/surfilaager

Head Uudised GoodNews