1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. SPORTLASED VÄÄRIVAD TOETAMIST! Sushi Cat toetab taipoksijaid soodsama sushiampsuga
SPORTLASED VÄÄRIVAD TOETAMIST! Sushi Cat toetab taipoksijaid soodsama sushiampsuga

SPORTLASED VÄÄRIVAD TOETAMIST! Sushi Cat toetab taipoksijaid soodsama sushiampsuga

Sushi CatSushibaar Sushi Cat on otsustanud toetada Eesti sportlasi, kes meie maad erinevatel võistlustel hästi esindavad, ning nendeks on Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia poksijad, kes saavad einestada viiendiku võrra tavapärasest odavamalt.
“Sport teeb inimesed ilusaks ja tugevaks ning hoiab vaimu ja tervise korras. Mulle endale meeldib ka sporti teha ja ma hindan tervislikke eluviise, seetõttu hindan ka inimesi, kes sporti teevad ning hea meelega toetan neid nende tegemistes,” selgitab Sushi Cati omanik Olavi Eerma.

Meie parim naistaipoksija Andra Aho pole sushit siiani eriti tihti söönud, kuid nüüd, kui Sushi Cat neile toreda toetuse tegi, leiab seda rooga tema söögilaualt tihedamini kui varem. “Tegelikult on sushi üsna tervislik, kui välja jätta praetud ja majoneesikastmesed sushid. Riis seal ümber on küll süsivesik, kuid parajas koguses on ka süsivesikud vajalikud. Mida vähem kreemi ning majoneesi peal ja sees on, seda tervislikum. Nimetaksin sushit valikuliselt tervislikuks,” arvab ta.

Poksija Ahti Pikkur, kes peagi ka King of Kings etapilt ringi läheb, on varemgi olnud sushi austaja ja nüüd, kus tal on sushibaari näol toetaja, saab see toit tema jaoks veelgi sagedasemaks. “Kui küpsetatud sushi hetkeks kõrvale jätta, siis on see ideaalne toit. Paljud maailmamastaabis võitlejad kasutavad sushit kaalu alandamiseks,” jutustab ta. “Mina võistlen sellises kaalus, kus pean enne matši natuke oma kaalu alla saama. See reaalselt toimub ainult tervisliku toidu tarbimisega.”

Andra ütleb, et ta üritab igapäevaselt valida tervislikumaid, mitte fritüüritud ega paneeritud toite. “Tavaliselt ma ennast väga ei piira, kuid toitun mõistlikult ning õhtuti suuri praade ega magustoite ei söö,” räägib ta. “Kui on tarvis enne võistlusi kaalu alandada, siis toitun teatud põhimõtete järgi ja viin magusa tarbimise miinimumini. Konkreetset kava kui sellist, mida järgida, mul ei ole. Eelistan kõike looduslikku nagu juurviljad ja salatid.”

Ahti sõnul on tervislik toitumine treeningute kõrval väga oluline, sest heas kvaliteetses toidus on hea energia. “Mulle meeldib endale pidevalt meenutada, et sa oled see mida sa sööd — ära siis ole rämps,” lausub ta.

Head Uudised GoodNews