1. Avaleht
  2. Sport
  3. SPORT HINNAS! Spordikohtunike töö ja vaeva saab edaspidi maksuvabalt hüvitada
SPORT HINNAS! Spordikohtunike töö ja vaeva saab edaspidi maksuvabalt hüvitada

SPORT HINNAS! Spordikohtunike töö ja vaeva saab edaspidi maksuvabalt hüvitada

kohtunikRiigikogus läbis eile esimese lugemise spordiseaduse ja tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille saaks vabatahtlikule spordikohtunikule maksta kuluhüvitist kuni 20 eurot tegutsemise päeva eest, kuni 1040 eurot ühe inimese kohta.

Riigikogu jalgpalli toetusrühma esimehe Dmitri Dmitrijevi sõnul on vabatahtlike spordikohtunike toetamise küsimus valitsuse jaoks oluline, sest pikemaajalisem eesmärk on luua finantskindlus spordiorganisatsioonidele, vähendada bürokraatiat ning tagada parem sotsiaalsete garantiide süsteem. „Järgmisel aastal on eelarves ette nähtud täiendavad 0,5 miljonit eurot spordiorganisatsioonidele, et arendada vabatahtlike spordikohtunike tegevust,“ sõnas Dmitrijev.

Täiendav toetus on esialgu mõeldud alaliitudele ja ühendustele, kes vastutavad täiskasvanute ja noorte Eesti meistrivõistluste ja piirkonna meistrivõistluste läbiviimise eest, sest nendelt riigisisestelt võistlustelt on riigikogulase sõnul kasvamas järelkasv rahvusvahelistele võistlustele.

Dmitrjev tõi välja, et spordikohtunike toetamise küsimuse lahendamiseks spordikorralduses harrastusspordi tasemel ning spordikohtunike töö ja tehtavate kulutuste kompenseerimiseks näeb riik seaduse jõustumisel ette võimalust maksta vabatahtlikule kohtunikule kuni 20 eurot hüvitist päevas maksuvabalt. „Kohtuniku litsentsi taotlemine, aga ka riietus on kulu, mis tuleb vabatahtlikul kohtunikul paraku endal kinni maksta. Seetõttu on maksuvaba hüvitise võimaldamine kahtlemata väga oluline samm Eesti spordi toetamisel,“ rõhutas Dmitrijev.

Head Uudised GoodNews