1. Avaleht
  2. Sport
  3. Spordinädal rokkis täiega!
Spordinädal rokkis täiega!

Spordinädal rokkis täiega!

Eesti Olümpiakomitee teatel püstitas Eestis neljandat korda tähistatud üleeuroopaline Spordinädal järjekordse tipptulemuse – kaheksa päeva jooksul korraldati terves Eestis 890 liikumissündmust ning registreeriti üle 170 tuhande osalemiskorra, mis teeb EOK Spordinädalast suurima liikumist ja tervislikke eluviise edendava projekti Eestis.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi hinnangul on sündmuste ja osalemiskordade arvud muljetavaldavad. „Spordinädal toimub samaaegselt kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides, kus Eesti paistab teiste hulgast silma kui üks kõige rohkem sündmusi korraldavaid riike. Sündmuste paljusus ja eripalgelisus võimaldas EOK Spordinädalast osa võtta kõigil liikumisest lugu pidavatel eestimaalastel. Samas on kindlasti veel kasvuruumi. Loodame, et viiendal Spordinädalal, mis leiab aset 2019. aasta septembrikuu viimasel nädalal, ületame ka maagilise tuhande sündmuse piiri,“ lausus Lusmägi.

Spordinädala aktiivseimad tähistajad Eestis olid üldhariduskoolid ja lasteaiad, kelle initsiatiivil korraldati koguni 661 sündmust. Lisaks pakkusid täiendavaid liikumisvõimalusi ja korraldasid spordinädalale pühendatud sündmusi 119 spordiorganisatsiooni ja 82 asutust-ettevõtet. Ühtekokku registreeriti Spordinädalal Eestis 170 048 osaluskorda.

EOK Spordinädala patroonideks – liikuma innustajateks ja eeskujudeks – olid tänavu olümpiavõitja Gerd Kanter, olümpiapronks Allar Levandi, treener Sandra Raju ja kulturismitšempion-treener Ott Kiivikas, kes külastasid nädala jooksul ka arvukalt erinevaid koole, spordiklubisid, töökohti ja spordisündmusi.

Spordinädala tähthetkedeks olid „Eesti Tervisemess – Liikuma!“ raames toimunud Spordinädal 2018 pidulik avamine, olümpiapäeva tähistamine Sportland Kõrvemaa Rattamaratonil, 28. septembril esmakordselt Eestis tähistatud Liikumispäev ja aktiivne laupäevane trenniõhtu BeActive Night. Piirkondlikke spordiliitude eestvedamisel toimus ka igas maakonnas oma tähtsündmus. Lisaks korraldati arvukalt sündmusi kõikjal Eestis.

Spordinädal 2018 koduleht internetis on www.spordinadal.ee. Põnevat ja kasulikku infot liikumisharrastuse kohta leiab aastaringselt “Eestimaa liigub” kodulehelt www.liigume.ee ja Facebooki lehelt www.facebook.com/eestimaaliigub.

Head Uudised GoodNews