1. Avaleht
  2. Sport
  3. Spordinädal 2018 raames korraldatakse üle Eesti ligi tuhat spordisündmust 100 000 inimesele
Spordinädal 2018 raames korraldatakse üle Eesti ligi tuhat spordisündmust 100 000 inimesele

Spordinädal 2018 raames korraldatakse üle Eesti ligi tuhat spordisündmust 100 000 inimesele

Juba üsna pea, 23.-30. septembril tuleb taas Eesti suurim liikumisharrastuse alane ettevõtmine – Spordinädal 2018, mille raames korraldatakse üle Eesti ligi tuhat spordisündmust kokku enam kui 100 000 inimesele. Spordinädala eesmärk on pakkuda võimalikult paljudele eestimaalastele liikumisega seotud positiivseid elamusi ja kogemusi.

Foto: Pixabay

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi sõnul on tänavu põhitähelepanu suunatud eeskätt haridusasutustele, tööandjatele ja spordiklubidele, kelle korraldatud sündmuste abil saab Spordinädalast Eestis osa hinnanguliselt üle saja tuhande eestimaalase. “Inimesed otsivad sageli elustiili muutmiseks sobivat hetke ja pidepunkti. EOK arvates on üks sobiv moment oma liikumisharjumuste muutmiseks just Spordinädal. Soovime oma üleskutsega alustada uut elu jõuda ka nende ligi 50 protsendini Eesti elanikest, kes ei tegele liikumisharrastusega piisavalt või üldse mitte,” rääkis Lusmägi.

Foto: Pixabay

Neljandat korda tähistatav liikumist ja tervislikke eluviise edendav üleeuroopaline ettevõtmine on kasvanud Eesti suurimaks inimesi liikuma innustavaks kampaaniaks. Spordinädalast võtavad terves Eestis osa sajad üldhariduskoolid, suur hulk spordiklubisid ning ettevõtteid ja organisatsioon ning nädal saab olema täis põnevaid avatud treeninguid, liikumispäevi, matkapäevi, spordivõistlusi, tervisepäevi, sportlikke väljakutseid ja aktiivset liikumist.

Foto: Pixabay

Septembri lõpus tähistatava Spordinädala jooksul toimub terves Eestis ligi 1000 sündmust. Kui mullu kandsid spordinädala põhiraskust koolid ja spordiklubid, siis tänavu annavad õnnestumisse suure panuse ka tööandjad, kes korraldavad sportlikke ettevõtmisi oma töötajatele. Spordinädalaga on oodatud ühinema kõik Eesti ettevõtted, haridusasutused ja spordiklubid, korraldades selleks oma spordinädala sündmuse. Lähemat infot leiab ja registreerida saab kodulehel www.spordinadal.ee.

Ott Kiivikas. Foto: GoodNews

Spordinädala patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud on olümpiavõitja Gerd Kanter, olümpiamedalist Allar Levandi, kulturismimeister Ott Kiivikas ja treener Sandra Raju, kes külastavad Spordinädala kalendrist valitud sündmusi ja jagavad seal liikumisrõõmu.

EOK ja Ühenduse Sport Kõigile rahvastiku kehalise aktiivsuse uuringud on näidanud, et ligi pool Eesti elanikkonnast ei liigu piisavalt. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel peaksid täiskasvanud tegelema mõõduka intensiivsusega aeroobse kehalise tegevusega vähemalt 150 minutit või kõrge intensiivsusega aeroobse treeninguga vähemalt 75 minutit nädalas. Samuti võib neid kahte kombineerida. Aeroobset tegevust peaks sooritama vähemalt 10-minutiliste intervallidena.

Spordinädal 2018 avatud tähtsündmused on:

  1. septembril Spordinädala avamine Vabaduse väljakul “Eesti Tervisemess – Liikuma!” raames
  2. septembril Olümpiapäev Kõrvemaa rattamaratonil
  3. septembril Liikumispäev 2018
  4. septembril BeActive Night MyFitness Ülemiste Citys

Samuti saavad nädala jooksul toimuma piirkondlikud tähtsündmused kõikides maakondades.

Vaata lisaks ja registreeri oma liikumisüritus www.spordinadal.ee.

Head Uudised GoodNews