1. Avaleht
  2. Sport
  3. Silver Schultz (Peloton): rattasõitu tuleb nautida!
Silver Schultz (Peloton): rattasõitu tuleb nautida!

Silver Schultz (Peloton): rattasõitu tuleb nautida!

Silver Schultz Foto allikas: www.rattaprofid.ee
Silver Schultz
Foto allikas: www.rattaprofid.ee

Valitsev Filter Maanteekarikasarja võitja Silver Schultz kinnitas, et jahib jätkuvalt esikohti. “Eesmärgiks on ikkagi veel võidud, vahet pole mis sarjas,” lausus 27-aastane Schultz Filter Maanteekarikasarja üldvõitjale mõeldud intervjuus. “2014. aastal sain seitse võitu. Loodan, et see hooaeg tuleb sama edukas. Sport on mul veres, kuid mitte enam esmajärguline.”

Kui tähtsaks peate Filter Maanteekarikasarja üldvõitu oma senises karjääris – kas sarja esikoht mõjutas Teie karjääri kulgu?

Kuna tegemist on Eesti ühe suurima sarjaga, oli üldvõit mulle oluline. 2014. aasta üks eesmärke oligi võita vähemalt üks sari. Otseselt minu karjääri ta enam ei mõjuta, kuna nüüd olen töö kõrvalt treenija, aga võita on alati hea.

Milline seik on Teile enim mällu sööbinud?

Ilmselt kõige parem mälestus on Haapsalu Rattarallist. Päev enne võidusõitu tutvusime rajaga ja valisin välja koha, kus ideaalis rünnata. Nii ka läks ja viimased 25 km sõitsin üksinda. Väga kihvt oli ka Võru Rattaralli, kus Pelotoni meeskond sõitis terve sõidu pundi ees ja kaitses minu särki.

Kui tähelepanelikult jälgite Filter Maanteekarikasarja ümber toimuvat?

Eks ma ikka hoian ennast uuendustega kursis.

Filter Maanteekarikasarja etappide arv on hooaegade jooksul muutunud. Milline oleks Teie meelest optimaalne osavõistluste arv ja millise rajaga etappe Teie arvates eelistama peaks?

Hetkel on sarjas minu arvates piisavalt etappe, kuna Eesti kalender on niigi suht täis, siis jääb asjaarmastajatel natuke aega puhata ja võidu peale sõitjatel ennast ette valmistada. Eelistama ei peaks midagi, vaheldus ongi just vinge.

Kuidas on sujunud ettevalmistus algavaks hooajaks?

Ettevalmistus on sujunud normaalselt. Trenni olen teinud vähem kui eelmisel aastal, kuid siiski piisavalt. Ratta seljas olen läbinud 600 km, sinna juurde veel jõusaal ja jooksmine/matkamine.

Teie selle hooaja eesmärgid?

Eesmärgiks on ikkagi veel võidud, vahet pole mis sarjas. 2014. aastal sain seitse võitu. Loodan, et see hooaeg tuleb sama edukas. Sport on mul veres, kuid mitte enam esmajärguline.

Mida ootate sel aastal meie rattatippudelt Tanel Kangertilt, Rein Taaramäelt ja Gert Jõeäärelt?

Vändra meestele ei saa hinnaalandust teha, neilt ootan ainult võite. Gerti tahaks Tour de France’il näha. Alo Jakinile hoian pöialt, et mees järgmiseks hooajaks saab lepingu suurema tiimiga.

Millises eluvaldkonnas end teostate ehk kuidas leiva lauale toote?

Igapäevaselt toimetan A&T Spordis.

Kas ja miks soovitaksite tänastel noor- ja harrastussportlastel Filter Maanteekarikasarjas osaleda?

Need sõidud annavad kogemusi igale sõitjale, kuidas pundis liikuda, positsiooni valida jne. Kuna enamus sõidud on väga kiired, siis annab see juurde ka kõvasti kiirust.

Üks hea ettepanek Filter Maanteekarikasarja korraldajatele!

Korraldustiim on tasemel ja eks töö käib ainult paremuse suunas.

Head Uudised GoodNews