1. Avaleht
  2. Sport
  3. Siim Plangi stardib auto24 Rally Estonial Peugeot 208 R5 autoga
Siim Plangi stardib auto24 Rally Estonial Peugeot 208 R5 autoga

Siim Plangi stardib auto24 Rally Estonial Peugeot 208 R5 autoga

Foto: Peugeot Sport
Foto: Peugeot Sport

Eesti parimate rallisõitjate hulka kuuluv Siim Plangi stardib koos kaardilugeja Marek Sarapuuga autoralli Euroopa meistrivõistluste etapil, 17.-19. juulil sõidetaval auto24 Rally Estonial Peugeot Sport tehasemeeskonna värskeima toodanguga, Peugeot 208 T16 R5 võistlusautoga. See Eesti autospordi jaoks positiivne projekt saab teoks tänu Peugeot Baltic, Peugeot Sport ja Prantsuse meeskonna Sainteloc koostööle.

Peugeot Sport koostöös Prantsuse autotootja Baltikumi esindajaga Peugeot Baltic otsustas, et Baltikumi suurimal autospordisündmusel peab osalema antud regiooni üks sõitja, kellele anda võimalus ennast tõestada Euroopa autoralli paremikus uue Peugeot 208 T16 R5 võistlusautoga. Kuna Siim Plangi on näidanud oma kiirust selle aasta Euroopa MV etapil Liepajas ja erinevatel Eesti võistlustel N4 klassi autoga, langes valik just temale.

„Minu jaoks on võimalus sõita auto24 Rally Estonial Peugeot 208 T16 R5 autoga mingis mõttes unistuste täitumine. Mõni kuu varem ei julgenud ma mõeldagi, et Baltikumi suurimal rallil võiksin osaleda R5 masinaklassi autoga. Siinkohal tahan südamest tänada Peugeot Baltic ja Peugeot Sport meeskondi usalduse ja võimaluse eest sõita ühe parima autoga praeguses rallimaailmas. Kuna Peugeot Sport meeskonna autosse istumine seisab alles ees, siis ralli suhtes pole veel suuri ootusi kujunenud aga kindlasti ei lähe me rallit lihtsalt läbi kulgema, vaid üritame tõsta kiirust kohe, kui autoga rohkem harjunud oleme ning loodame kaasvõistlejatele arvestatavat konkurentsi pakkuda,“ ütleb Plangi.

Peugeot 208 T16 R5 auto näol on tegu ühe värskeima R5 klassi autoga, mis oma debüüdil Euroopa meistrisarjas, Kreekas, Acropolise rallil saavutas kohe Craig Breeniga roolis etapivõidu. Tegemist on neljaveolise, 1,6 liitrise turbomootoriga Peugoet Sport tehasemeeskonna poolt loodud autoga, mille teeninduse eest hoolitseb Prantsuse meeskond Sainteloc.

„Meil on heameel, et koostöös Peugeot Sport tehasemeeskonnaga saame anda ühele Eesti sõitjale võimaluse ennast tõestada tippmeeskonna autoga Euroopa paremiku hulgas. Teisalt saame tuua Eestisse Baltikumis väga hästi vastu võetud Peugeot 208 baasil ehitatud võistlusauto ja seda Baltikumi suurimal autospordisündmusel,“ ütles Peugeot Baltic tegevjuht Rasmus Tali.

auto24 Rally Estonia toob Eestisse Euroopa autoralli paremiku ja see on ühtlasi heaks võimaluseks Eesti sõitjatele ennast selles tihedas konkurentsis tõestada ja paljudele tehasemeeskondadele silma jääda.

2014. aasta auto24 Rally Estonia sõidetakse 17.-19. juulil ja see on lisaks FIA Euroopa autoralli meistrivõistluste etapile FIA Historic-autode Euroopa meistrivõistluste etapp ja Eesti autoralli meistrivõistluste etapp.

FIA Euroopa autoralli meistrivõistluste sari on maailma vanim rallisari, 2014. aastal alustab see oma 62. hooaega. Alates eelmisest aastast on sarja promootor mainekas ettevõte Eurosport Events, mis muuhulgas on ka turismiautode MM-sarja promootor. FIA ja Eurosport Events sõlmisid sarja promootori lepingu kümneks aastaks. Kokku on aastal 2014 FIA Euroopa autoralli meistrivõistluste sarjas 11 etappi.

Head Uudised GoodNews