1. Avaleht
  2. Sport
  3. SEB Tallink Tennis Team otsib noori talente
SEB Tallink Tennis Team otsib noori talente

SEB Tallink Tennis Team otsib noori talente

16. septembrist algas tennisekuu, mille raames SEB Tallink Tennis Team ootab kõiki lapsi, vanuses 6-10 aastat tasuta tennisetreeningutele üle Eesti. Tennisekuu eesmärgiks on teha tennise mängimine algajale lihtsaks ja mänguliseks ning tuua tennise juurde järjest rohkem noori mängijaid, kellest osadest võivad saada tulevikus ka professionaalsed tennisistid.

„SEB toetus noorte tennise talentide toetamisel sai hoo sisse kolm aastat tagasi, 2011. aastal. Sügisel valivad paljud lapsed endale huvitavat ja sobivat harrastust või spordiala. Miks mitte tulla ja proovida mängida tennist? Mõne nädalaga on lapsele selge, kas ta soovib tennismänguga jätkata või mitte. Noorest mängijast võib saada talent ja talendist juba omaala professionaal,“ ütles SEB Ettevõtete pangandus valdkonna juht Allan Parik.

„Tennisemäng õpetab lapsele palju eluks vajalikke oskusi – üksteisega arvestamist, strateegilist mõtlemist ning loomulikult parandab noore koordinatsiooni ja sportlikke võimeid,“ ütles SEB Tallink Tennis Team`i manager Riho Kallus. „Rahvusvahelise Tenniseliidu uuringud näitavad, et harrastusmängijad jooksevad tund aega tennist mängides keskmiselt 2,5 kilomeetrit ja nende südame löögisagedus on 140–170 lööki minutis,“ lisas Riho Kallus.

Maret Ani, Eesti endine profitennisist ja tennisetreener: “Tennisekuu on väga hea start lapsele, kes on mõelnud, et tennisemäng võiks talle sobida, aga pole seda varem julgenud teha. Oma kogemusest võin öelda, et proovimisele järgnes meeldimine ja meeldimisest sai minu suur kirg.“

Maret Ani karjääri üks paremaid tulemusi on 2006. aasta märtsis toimunud WTA kolmanda kategooria turniiril Acapulcos poolfinaali pääsemine.

Noorte tennise talentide märkamiseks ja arendamiseks loodi 2011. aastal MTÜ SEB Tallink Tennis Team, mille eesmärk on tagada, et noored kellel on eriline talent, saaksid professionaalse ettevalmistuse, et pürgida maailma tippu. SEB Tallink Team’i koosseisu kuuluvad Eesti parimad noormängijad: Erika Hendsel, Mattias Siimar, Kristjan Tamm, Kristofer Siimar, Tatjana Vorobjova, Hendrik, Martin Valdo Randpere, Oskar Lusti, Hendrik Inno, Henri Nael, Artur Erik Lindmaa, Siim Troost, Karl Magnus Vuuk, Jana Kuzovkova, Valeria Gorlats, Birgit Burk, Liisa Pajumets, Elisa Mai Koonik, Kimberli Valgemäe, Anette Mäelt, Maria Lota Kaul, Maileen Nuudi, Maria Elena Pliznik, Hella Linda Sepman, Yvonne Pärn, Carol Plakk, Sofija Tšeklistova, Frederick Karma, Carl Bret Parko, Johannes Seeman, Robin Erik Parts, Kristopher Karma.

Täpsem info ja registreerumine tennisekuule: www.sebtallinktennis.ee

Head Uudised GoodNews