1. Avaleht
  2. Sport
  3. Sander Pärn ja James Morgan võidutsesid debüüdi teinud Eesti Juuniorite autoralli meistrivõistluste sarjas
Sander Pärn ja James Morgan võidutsesid debüüdi teinud Eesti Juuniorite autoralli meistrivõistluste sarjas

Sander Pärn ja James Morgan võidutsesid debüüdi teinud Eesti Juuniorite autoralli meistrivõistluste sarjas

Sander Pärn ja James Morgan Foto: Timo Anis
Sander Pärn ja James Morgan
Foto: Timo Anis

Laupäeva hommikul jätkus esmakordselt 2014.a Eesti autoralli meistrisarja lülitatud Harju ralli. Pärast avapäeva oma klassi kuuendat kohta hoidnud Pärn – Morgan läksid teisele võistluspäevale vastu võitlusvalmilt.

„Hommikust saadik algas kõva lahing minu, Sander Sinioru ja Rasmus Uustulndi vahel. Saime ennast esimesest katsest alates käima ja kohe oli hoog üleval,“ rääkis Pärn. Noormees lisas, et katse tuli hästi välja, aga väikeseks üllatuseks oli et Sander Siniorg oli neist 5 sekundit kiirem. „Järgmisel katsel olin juba mina temast omakorda 6,4 sekundit kiirem. Lisaks tegi Siniorg vea ja pärast seda sain aru, et tema sõitis oma maksimumi piiril. Meie veel päris oma maksimumi välja ei pannud,“ arutles Sander. Pärast hommikust ringi olid Pärn – Morgan teised kaotades Siniorule 3,5 sekundiga.

„Teistkordsetel läbimistel sain ise veel parema hoo üles. Sõitsime põhimõtteliselt turvalise maksimumiga ja nii suutsime vigu vältida. Selle lahingu käigus sõitis Sander Siniorg rajalt välja ja katkestas. Eks see tegi vähekene asja lihtsamaks, kuid meeles tuli pidada, et selja taga oli kiire konkurent Rasmus Uustulnd Saaremaalt. Rasmus oli samuti väga kiire ja hingas mulle kuklasse,“ rääkis Sander. Enne kahte viimast katset lahutas mehi 8,4 sekundit.

Kui kaheksandal lisakatsel olid Pärn ja Uustulnd põhimõtteliselt võrdsed, siis enne viimast katset tähendas see, et mehi lahutas teineteisest 7,7 sekundit. „Viimane Matsimäe katse õnnestus meil aga hästi ja saime sealt ka absoluudi kümnenda aja. Sekundeid kuskil ära ei andnud ja vigu vältisime. Rasmus kaotas aega rehvipurunemise tõttu ja lõpuks oli vahe 36,5 sekundit Sandri kasuks,“ märkis Pärn.

Harju ralli oli Eesti juuniorite autoralli meistrivõistluste esimeseks etapiks, kus arvesse lähevad kõik kuus rallit. Seega on lõpetamine väga tähtis. Oluline on märkida ka asjaolu, et iga katsevõit annab juuniorite arvestuses ühe lisapunkti. Sander ja James teenisid Harju rallil sellega omale Juuniorite arvestuses kolm lisapunkti. „Hea algus meil tehtud ja ka Jamesi fännid on Walesis rahul. Konkurents on väga tihedakas muutunud ja peab tunnistama, et ei mäletagi millal viimati nii kõvasti pidi Eesti meistrivõistlustel pingutama. Andsime endast vajaliku maksimumi;“ rääkis Pärn. Noormees lisas, et koostöö Jamesiga läheb aina paremaks. „Legendi oleme samuti saanud täpsemaks ja paremaks kui see oli aasta alguses. Täna teeme tööd juba pisidetailide kallal,“ ütles Pärn.

Oma tänusõnad tahavad Sander ja James öelda ka Harju ralli korraldajatele katsete valiku osas. „Olid mõnusad ja tehnilised rajad. Lisaks oli suur kuumus, mis võrreldav Kreeka rallil kogetuga. Kokkuvõttes oli see meile jaoks hea ralli ja korralikuks ettevalmistuseks järgnevateks maailmameistrivõistluste ettapideks Poolas ja Soomes,“ võttis Pärn 2014.a Harju ralli kokku.

Head Uudised GoodNews