1. Avaleht
  2. Sport
  3. Sahkar tõi Eesti meistrivõistlustelt täiskomplekti medaleid
Sahkar tõi Eesti meistrivõistlustelt täiskomplekti medaleid

Sahkar tõi Eesti meistrivõistlustelt täiskomplekti medaleid

Foto: Martin Mand

Kosel sõideti laupäeval Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste paljude klasside viimane etapp. Kodune hooaeg lõppes Sahkar KTM Racing meeskonnale nii, et meistrivõistlustelt toodi ära täiskomplekt medaleid ja see kollektsioon võib veel saada täiendust, kui 85 cc klassi viimane etapp sõidetakse 13. oktoobril Lange motokeskuses koos heategevusliku motokrossiga Tanel Leok ja sõbrad.

MX1 ja MX2 klasside ühistes startides oli rajal kokku kolm Sahkar KTM Racing sõitjat, MX1 klassis läks hooaja viimasele etapile teiselt kohalt vastu Lauri Lehtla, MX2 klassis oli enne Kose etappi liider Karel Kutsar ja kolmas Henri Roosiorg. Avasõidus sai parima stardi ja KTM Holeshot stardivõidu auhinna Lauri Lehtla, kes sõitu ka juhtima asus. Paraku pidi ta tunnistama sarja liidri Juss Laansoo paremust, kes sõidu tema ees võitis. MX2 klassis tegi Karel Kutsar juba avasõidus asjad selgeks, kui oli kokkuvõttes kolme MX1 sõitja järel neljas ja kindel MX2 klassi võitja. See tähendas ka seda, et MX2 klassi tänavune Eesti meistritiitel oli Karel Kutsaril kindlustatud ja teise sõitu sai juba pingevabalt minna. Henri Roosiorg oli MX2 klassi kuues. Kutsari hoog oli teises sõidus samuti muljetavaldav, kui ta lõpetas selle kindla MX2 klassi võitjana ning nö Open arvestuses oli ta kolmas, ettepoole jäid Juss Laansoo ja Gert Krestinov. Seega igati Eesti meistri vääriline esitus ja kindel etapivõit Karelile. Lauri Lehtla oli sõidu alguses liidritega ühes tempos, kuid siis libisesid nad eest ja Lauri võttis MX1 klassi kuuenda koha, mis kindlustas talle ka tänavuse Eesti meistrivõistluste hõbemedali. Etapi kokkuvõttes oli ta kolmas.

„Esimeses sõidus läksid käed alguses täis ja andsin pisut tagasi. See aitas ja sain taas hoo üles. Teises sõidus ei suutnud Gerdi ja Jussi tempoga kaasa minna ja siis võtsin juba rahulikult ja tulin lõpuni,“ rääkis Lauri peale sõitu.

Henri Roosiorg oli teises sõidus samuti MX2 klassi kuues ja sama koht kuulus talle ka etapi kokkuvõttes ning hooaja kokkuvõttes tähendas see talle MX2 klassi pronksi.

Seega kuulus Sahkar KTM Racing sõitjatele Tridens Eesti motokrossi meistrisarjas kuld, hõbe ja pronks ning see loetelu võib täieneda.

Head Uudised GoodNews