1. Avaleht
  2. Sport
  3. SAAVUTUS! Eesti taipoksijad liitusid esimeste eestlastena professionaalse võitlusspordi sarjaga King of Kings
SAAVUTUS! Eesti taipoksijad liitusid esimeste eestlastena professionaalse võitlusspordi sarjaga King of Kings

SAAVUTUS! Eesti taipoksijad liitusid esimeste eestlastena professionaalse võitlusspordi sarjaga King of Kings

Eesti taipoksijad liitusid tugeva võitlusspordi sarjagaTallinna Taipoksi Klubi sportlased Andra Aho ja Rain Kärkinen sõlmisid aprilli lõpus esimeste eestlastena lepingud professionaalse võitlusspordi sarjaga King of Kings (KOK), mis lisab võimalusi saada laiemalt tuntuks.

Leping sõlmiti kaheks järjestikuseks ürituseks ja esimene neist toimub juba 22. mail Lätis, Riia Arenal. Teine üritus toimub kõigi Eesti võitlusspordi fännide meeleheaks Tallinnas, Saku Suurhallis 17. oktoobril. Noorte treeneri Kevin Renno sõnul on Tallinna üritus Riia omast kaalukam.

“Andrale ja Rainile on see suur ja oluline samm karjääris,” ütles treener. “Kuivõrd Eurosport kannab KOK-i võistlused üle ja see sari on vaadatav kogu maailmas, siis on ekraanile pääsemine meie taipoksijatele väga oluline. Kodumaal ja naabrite juures võib hästi võistelda ja tulemusi saavutada, aga selle sarja kaudu saab tuntuks kogu maailmas, see avab Eesti võitlusspordile palju uusi uksi ja viib meie sportlased ülemaailmse tuntuseni.”

KOK-i ürituste sari on kuumim, kiiremini arenev ja populaarsust koguv proffide K1 stiilis võistluste sari Euroopas. Seda kannab üle Eurosport ja ka paljud väiksemad spordikanalid üle Euroopa. Kevin Renno lisas, et Ameerika ja Vene võitlussarjad jäävad meie sportlastele kaugeks, idanaabri oma toimub vaid ühes linnas, Kaasanis, ja seetõttu on Euroopa sari meile parim.

Andra on Eestis esimene naisvõistleja, kes on nii kaugele oma karjääri jooksul jõudnud. Tänaseni on Andra suutnud püsida võitmatuna kõigis oma matšides, võites üheksast kohtumisest üheksa.

“Mulle tähendab leping kindlasti palju, sest ma poleks osanud oodata, et nii populaarsele üritusele matši saan,” rõõmustab Andra, kes astub üles ka Saku Suurhallis oktoobris toimuval üritusel.

Raini jaoks oli veebruarikuine Baltfight Pro esinemine 35. fight, kus ta teenis 28. võidu alistades belglase Mamba Cauwenbergi. Praegu on ta võideldud 37 korral ja saavutanud 30 võitu. “Minu jaoks on King of Kingsi võistlused nagu võistlused ikka,” arvas ta. Raini osalemine sügisesel Saku Suurhalli üritusel pole kindel, sest ta ei pruugi sel ajal kodumaal viibida.

Head Uudised GoodNews