1. Avaleht
  2. Sport
  3. Saalihoki Eesti meistrivõistlused võitis Jõgeva Tähe esindusmeeskond
Saalihoki Eesti meistrivõistlused võitis Jõgeva Tähe esindusmeeskond

Saalihoki Eesti meistrivõistlused võitis Jõgeva Tähe esindusmeeskond

Jaan-Ivo Lukas

SK Jõgeva Tähe esindusmeeskonna liikmed pärast meistrivõistluste võitmist
Foto: Meelis Aab

Laupäeva õhtul alistas spordiklubi Jõgeva Tähe esindusmeeskond saalihoki Eesti meistrivõistluste kolmandas finaalmängus Tallinna Tehnikaülikooli spordiklubi võistkonda 14:6 ning pälvis kümneda meistrikulla.

Jõgeva spordikeskuse Virtus saali kogunes saalihoki Eesti meistrivõistluste kolmandale finaalmängule kaasa elama üle neljasaja pealtvaataja. Märkimisväärse osa publikust moodustasid Tähe fännid, kes lemmikmeeskonna ergutamiseks olid kaasavõtnud puhkpille ja trumme. Põhjusel, et Tähe sportlased kannavad kollaseid särke, said samasugustes värvides särkides pealtvaatajad mängu jälgida tasuta.

Jõgeva Tähe esindusmeeskonna ja TTÜ võistkonna sportlased mänguhoos
Foto: Meelis Aab

Et SK Tähe esindusmeeskond oli meistrivõistluste kaks finaalmängu võitnud, olenes kolmanda mängu võitmisest meistritiitel. Üllatavalt heas füüsilises ja vaimses vormis olnud Tähe saalihokimängijad võitsid  esimese kolmandiku 5:2, teise 5:3, kolmanda 4:1 ja kogu mängu 14:6.

Esimestel sekunditel pärast viimast kohtunikuvilet tõusid Tähe toetajad tribüünil püsti ja tervitasid võitjad kauakestvate ovatsioonidega. Õnnitluskõne pidas kauaaegne ajalooõpetaja ja Jõgeva linna aukodanik Eino Veskis, kes toonitas, et nii jäähoki kui ka saalihoki on Jõgeva spordiajaloos läbi aegade iseäranis  märkimisväärset rolli mänginud. 83-aastane pedagoog ütles südamlikud tänusõnad ka oma kunagisele õpilasele SK Jõgeva Tähe esindusmeeskonnas mängivale treenerile Marko Saksingule, kes treenib ka Tähe teisi võistkondi.

Kuldmedali auga välja teeninud spordimehi tunnustasid ka SA Jõgeva Sport juhataja Aita Saksing ning pidevat toetajad ettevõtjad Priit Saksing ja Kaido Lehtla.

“Paljud Jõgeva linna elanikud ootasid pikkisilmi, millal Tähe esindusmeeskond võidab taas meistritiitli, sest kolm aastat järjest olid meistrivõistlused Tähele lõppenud hõbe- ja pronksmedalitega. Nüüd on see rõõmus uudis siis kätte jõudnud ja eriliselt hea meel on, et sündmus langeb kokku Jõgeva linna seitsmeküme viienda aastapäevaga. Küllap osalevad Tähe sportlased atraktiivselt ka juubelipidustustel ning rahvas vaatab neid kui omakandi kangelasi, ” märkis Jõgeva abilinnapea Aare Olgo.

“Linnavalitsus arutab kindlasti kuidas Tähe esindusmeeskonda kullavõidu puhul väärikalt meeles pidada ja klubi käekäigule ka tulevikus kaasa aidata, ” lisas ta.

“Jõgeva Tähe on ühendus, mis pakub sadadele lastele ja noortele ning ka täiskasvanutele huvitavat ja tervislikku ajaviidet. Spordiklubi on teinud tuntuks Jõgeva linna, Jõgeva valla ja kogu Jõgevamaa. Mitmedki mängijad paistavad silma oma igapäevatöös nii töövõtjate kui ka tööandjatega, ” lausus Jõgeva vallavolikogu aseesimees Marek Saksing, kes on ka spordiklubi Jõgeva Tähet toetava firma Kivikuvand OÜ juhatuse liige.

“Meie arvult kümnes meistritiitel oli ühtlasi esimene, mille võitsime koduhallis spordihoones Virtus, ” lausus SK Tähe eestvedaja Marko Saksing.

Mängule elas kaasa ka vastne riigikontrolör Alar Karis koos abikaasaga. Tema poeg Martin Karis mängib Tähe esindusmeeskonnas ja lõi värava ka meistrikulla toonud mängus.

Spordiklubi Jõgeva Tähe tänab kõiki sponsoreid, koostööpartnereid ja mängijate pereliikmeid ning fänne, kes klubi käekäigule kaasa on aitanud ning andsid oma panuse ka esimese juubelinumbriga meistritiitli võitmiseks.

Head Uudised GoodNews