1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. REKORDARV OSALEJAID! Estonian Amateur Openil osaleb rekordarv osavõtjaid
REKORDARV OSALEJAID! Estonian Amateur Openil osaleb rekordarv osavõtjaid

REKORDARV OSALEJAID! Estonian Amateur Openil osaleb rekordarv osavõtjaid

Pärnu Bay Golf Links Foto: Joosep Martinson
Pärnu Bay Golf Links
Foto: Joosep Martinson

27.-29. maini toimub Pärnumaal Eesti Golfi Liidu ja klubi Pärnu Bay Golf Links poolt korraldatud golfivõistlus Estonian Amateur Open, kuhu on ennast juba registreerinud 9 riigi esindajad, kokku 100 osalejat.

Võistlustulle astub tiitlit kaitsma mitmekordne Eesti meister golfis Egeti Liiv ja näha saab Eesti laiemale üldsusele veel tundmatut golfigeeniust seitsme aastast Hannah Pearsoni, kes on omaealiste maailmameister ja keda võib pidada golfi imelapseks.

Favoriidiks peetakse Sander Aadusaart Niitväljalt, samuti soomlasi, meestest Kim Koivut klubist St. Laurence Golf ja naistest Ellinoora Moisiot Archipelagia Golf Club`ist. Osalejaid on ka Venemaalt, Saksamaalt, Lätist, Poolast, Leedust, Tšehhist ja Iirimaalt.

Sander Aadusaar
Sander Aadusaar

Möödunud aasta septembris Pärnumaal Tahkurannas avatud väljak Pärnu Bay Golf Links on lühikese ajaga saanud Eesti üheks populaarsemaks mängukohaks, kuhu tullakse nii lähedalt kui ka kaugelt. Ühtviisi profigolfaritele ja algajatele sobiv links-tüüpi väljak on rajatud mere äärde liivasele pinnasele ning selle juures köidab pilku suur modernne klubihoone.

Egeti Liiv
Egeti Liiv

Tõelisi links-golfiväljakuid on maailma umbes 38 000 väljaku seas ligikaudu 1%, sealhulgas golfi sünnikoduks peetav St. Andrewsi ajalooline väljak Šotimaal. Tahkuranna mereäärne piirkond oli links-väljaku rajamiseks ideaalne. Tunnustatud Soome golfiarhitekti Lassi-Pekka Tilanderi kavandatud väljak sobitub ümbritsevasse loodusesse, moodustades sellega täiusliku koosluse. Baltimaades teisi sarnaseid golfiväljakuid ei leidu, mõned võrreldavad väljakud on Põhjamaades. Väljaku rajamist juhtis Mick McShane, kelle juhtimisel on rajatud ka näiteks St. Andrews Links Castle Course ja Kingsbarns Golf Links.

Hannah Pearson
Hannah Pearson
Head Uudised GoodNews