1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ratastoolitennise tippmängija pürib maailma tippu
Ratastoolitennise tippmängija pürib maailma tippu

Ratastoolitennise tippmängija pürib maailma tippu

Ratastoolitennisist Viljar Villiste koos HEADi esindaja Marleen Alevi ja oma treener Alar Milkiga
Ratastoolitennisist Viljar Villiste koos HEADi esindaja Marleen Alevi ja oma treener Alar Milkiga

Rahvuvahelises edetabelis 105. kohta hoidev Eesti ratastoolitennisist Viljar Villiste sõlmis toetuslepingu professionaalse tennisevarustuse HEAD maaletooja Sportlandiga. Uue treening- ja mänguvarustusega võtab Villiste sihiks jõuda maailma esimängijate hulka.

Esmakordselt 2013. aastal rahvusvahelisel turniiril mänginud Villiste on üllatanud oma ala mängijaid ja spetsialiste, kuna on suutnud tõusta nelja aastaga maailma tippmängijate hulka. Pärast tänavust edukat suvist võistlussarja hoiab ta rahvusvahelises edetabelis 105. positsiooni. “Mul on äärmiselt hea meel, et minu sooritusi on märgatud. Olen tõeliselt tänulik, et mind on otsustanud toetada Sportland, mis on professionaalseima tennisevarustuse HEAD maaletoojaks,” tänas Eesti ratastoolimeister oma toetajaid.

Villiste tõi välja, et HEAD-i tennisevarustusega mängivad mitmed talle eeskujuks olevad professionaalid – sealhulgas ka edetabeli esikohta hoidev serblane Novak Djokovic ja teisel positsioonil olev britt Andy Murray. “Nüüd saan ise nii treeningutel- kui võistlustel kasutada samu vahendeid ja mängida sama reketi mudeliga, mis on ka Murrayl. Olen seadnud endale eesmärgiks tõusta maailma edetabelis esimängijate sekka ja usun, et selle saavutamiseks aitavad kvaliteetsed spordivahendid kindlasti kaasa,” rääkis Villiste.

Eesti Invaspordi Liidu president Rainer Vakra sõnul on Eesti tennisisti viimaste aastate edukad sooritused ja tõus tippude edetabelis aidanud Eestit rahvusvahelisel spordimaastikul esile tõsta. “Villiste pühendumus ja töö oma tulemuste nimel on taganud talle üha tugevama taseme. Tema saavutuste kaudu on Eesti ratastoolispordis maailma tipptegijate hulka tõusnud. Tõeliselt rõõmustav on näha, et seesuguseid saavutusi saadab toetus spordivarustuse pakkujatelt ja maailma tippbrändidelt, mis varustavad rahvusvahelisi tenniseproffe ja esimängijaid,” sõnas Vakra.

Toetuslepingu sõlminud tennisevarustuse maaletooja HEADi Baltikumi esindaja Henri Kruuseli sõnul otsustati Villistet toetada seniste suurepäraste tulemuste tõttu: “Olles Sportlandiga Baltikumi suurimaks jaekaubanduse ketiks tunneme endas moraalset kohustust sporti edendada. Kui näeme võimalust toetada pühendunud sportlasi, siis teeme seda. Viljar on väga heade tulemustega sportlane, mistõttu teda on meil eriline rõõm sellel teel toetada”. Kruusel lisas, et aastaks sõlmitud toetusleping hõlmab endas mängija varustamist kahe reketiga, soodustust kvaliteetsetelt treeningriietelt ja uut spetsiaalset kotti mänguvarustuse jaoks. Lisaks pakutakse tennisistile paremaid võimalusi reketi keelestamiseks ja hooldamiseks tennisepoodides.

Head Uudised GoodNews