1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ratastoolicurling sai paraolümpiaks valmistumiseks olulise rahasüsti
Ratastoolicurling sai paraolümpiaks valmistumiseks olulise rahasüsti

Ratastoolicurling sai paraolümpiaks valmistumiseks olulise rahasüsti

Fotod: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei

Täna Riigikogus sõlmitud oluline koostööleping invaspordi suurtoetaja Tallinna Veega annab Eesti ratastoolicurlingu tiimile olulise rahasüsti, et valmistuda 2022. aasta paraolümpiaks.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on invaspordis võimalik suuri eesmärke saavutada vaid koostöös toetajatega. “Täna avatakse Lõuna-Koreas paraolümpiamängud. Sel sümboolsel päeval meie pikaajalise suursponsoriga lepingut sõlmides on meie eesmärk viia Eesti nelja aasta pärast toimuvatele järgmistele paraolümpiamängudele. Eesti ratastoolicurlingu tiim on korduvalt tõestanud nii oma potentsiaali paraolümpiale jõuda kui ka võimekust kiirelt areneda. Täna astusime tänu toetajatele taas ühe sammu paraolümpia poole,” rääkis Rainer Vakra.

Täna pikajalise toetaja Tallinna Veega sõlmitud koostööleping annab märkimisväärse rahalise panuse invaspordi tegevusse. Tallinna Vee juhatuse esimehe Karl Brookes`i sõnul on liidu töö tänuväärne. „Tallinna Vee missioon on luua puhta veega parem elu. Samamoodi loob spordi kaudu paremat elu ka Eesti Invaspordi Liit. Töö, mida liit invaspordi edendamisel teeb, on väga oluline, et aidata kaasa liikumispuudega inimeste elukvaliteedi tõstmisele. Kui selle eesmärgi täitmise teel saame kaasa aidata ka Eesti paraolümpiale jõudmisele, on meie rõõm mitmekordne. Meil on ettevõttena väga hea meel liidu tegevust ka tänavusel hooajal omalt poolt toetada,“ sõnas Brookes.

Eesti Invaspordi Liidu ja Tallinna Vee koostöö on kestnud juba viis aastat. Täna sõlmitud koostööleping sätestab 2018. aasta toetussummad, mida invaspordi liit saab kasutada sportlike tegevuste arendamisel ja laiendamisel nii ratastoolicurlingu paraolümpiale viimiseks, aga ka kergejõustiku ja rattaspordi edendamiseks.

Eestis mängitakse ratastoolicurlingut alates 2015. aastast, mis teeb ratastoolicurlingust Eesti kõige kiiremini arenenud spordiala. Ratastoolicurlingut mängitakse segavõistkondades ning mängus on ülioluline viske täpsus, sest erinevalt tavacurlingust ei harja sportlased jääd kivi teekonna pikendamiseks ja suunamiseks. Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida harrastavad nii terved kui liikumispuudega inimesed.

Eesti Invaspordi Liit ühendab liikumispuudega inimesi pakkudes neile erinevaid võimalusi liikumiseks ja spordiga tegelemiseks. Liit edendab liikumispuuetega inimeste spordiliikumist Eestis eesmärgiga tuua liikumispuudega inimesed välja ühiskondlikku ellu ja propageerida tervislikke eluviise. Eesti liikumispuudega inimestel on võimalik harrastada näiteks selliseid spordialasid nagu istevõrkpall, ratastoolitennis, kergejõustik, jõutõstmine, saalihoki, ratastoolicurling, ujumine ja palju muud. Eestis on ainuüksi ratastooli kasutavaid inimesi ligikaudu 5000.

Head Uudised GoodNews