1. Avaleht
  2. Sport
  3. Rammumehed
  4. Rammumees Rauno Heinla rassis Leedust võidu koju
Rammumees Rauno Heinla rassis Leedust võidu koju

Rammumees Rauno Heinla rassis Leedust võidu koju

Rauno Heinla
Rauno Heinla

Nädalavahetusel Leedus toimunud Savickas Classic spordifestivalil korjas Eesti üks kõvemaid rammumehi Rauno Heinla alade kaupa endale kokku üldarvestuse võidu, tehes ka mitmeid silmapaistvaid saavutusi üksikutel aladel. Konkurents oli seejuures kõva, sest paremusjärjestuse eest Strongman Champions League üldtabelis võistles kokku 12 endale juba nime teinud jõujuurikat kogu Euroopast.

“Leedu võit näitas selgelt, et olen hetkel heas vormis ja eeloleval võistlusel olen üks tugevamatest. Igal võistlusareenil, kus üles astun, on minu ootuseks alati esikoht. Ma ei anna kunagi alla ja võitlen viimseni, et võit koju tuleks,” ütleb Rauno Heinla.

Kuna võistlus oli hooaja üks viimaseid, siis andsid mehed endast kõik ja ka pealtvaatajatel ei tulnud kuidagi pettuda. Kui, siis ehk sellepärast, et mõne pöidlahoidja lemmikvõistleja kõige edukam polnud. Kahepäevasel võistlusel tuli rammumeestel ennast näidata kaheksal raskel alal.

Rauno Heinla
Rauno Heinla

Rauno võit tuli alade lõikes kõikuvalt, kuid iga sammuga võidule aina lähemale. Esimesel alal, raskuse järgi vedamises, sai Eesti jõumees viienda koha. Meremehe ehk õlgadel kandmise tegi rammumees ära 11 sekundiga, jagades sellega 3-4 kohta austerlase Martin Wildaueriga. Raskuse ees hoidmises oli meie vägilase tulemuseks 45,94 sekundit ja 9. koht. Kuna mees suutis atlase ala ehk kivi üle takistuse tõsta 8 korda, mis oli ka ala parim tulemus, tõusis ta päeva lõpuks paljulubavale 3. kohale.

Teine päev algas traktori vedamisega ja Rauno saavutuseks oli  4. koht ajaga 23,75. Ala võitis Vidas Blekaitis ajaga 22,19. Järgmise kompleksala ehk palk 140, blokk 140, palk 160 ja hantel 105 kilogrammi, võitis Rauno ajaga 33,51. Märgi kandmises saavutas ta teise koha tulemusega 90,76 meetrit. Märkimisväärne on ka see, et Marius Lalas tegi sellel alal uue maailmarekordi distantsiga 122,75 meetrit. Päev lõppes kompleksalaga, kus rehvi tuleb kantida 5 korda ja kolme sajakilost tünni tuleb tõsta alusele. Enne seda oli Rauno vaid poole punkti kaugusel esikohast. Alavõit tagas eestlasele ka võistluse magusa esikoha.

Rauno Heinla
Rauno Heinla

Võidumees ütleb, et rammumehe spordis saab edukas olla vaid siis, kui ollakse tugev kõikides alades. “Kogu aeg tuleb treenida ja arendada kõiki alasid, parandada tehnikat ja tõsta võhma,” arvab Rauno. Leedus oli tal suurim kartus raskuse ees hoidmise suhtes. “See ei ole lihtsalt minu tugevamaid alasid ja ma tean, et võin seal kaotada palju väärtuslikke punkte,” selgitab vägimees.

Oma suurimateks konkurentideks peab Rauno Heinla SCL liidrit Martin Wildhauerit Austriast ja eelmise aasta maailmatšempionit Krzyzstof Radzikowskit Poolast. “Samuti ei tohi alahinnata kohalikke sportlasi, kes teevad koduareenil alati väga hea töö.”

Järgmine võitlusetapp toimub juba 18. oktoobril algusega kell 16.00 Tallinna Spordihallis ning see on üks viieteistkümnest maailmakarika etapist. Pileteid saab kohapealt ja Piletilevi müügipunktides.

Võistluse lõppjärjestus:

1. Rauno Heinla, Eesti 77,5 p
2. Vidas Blekaitis, Leedu 74 p
3. Matjaz Belsak, Sloveenia 62p
4. Martin Wildauer, Austria 60,5 p
5. Saulius Brusokas, Leedu 58 p
6. Dainis Zageris, Läti 57 p
7. Alex Moonen, Holland 55,5 p
8. Krzysztof Radzikowski, Poola 55 p
9. Marius Lalas, Leedu 53 p
10. Ole Martin Hansen, Norra 40,5 p
11. Arto Nimemi Nikkola, Soome 18 p
12. Ervin Katona, vigastatud

Head Uudised GoodNews