1. Avaleht
  2. Sport
  3. Rallikrossi Super Car liider Ranno Bundsen asub kiirendusrajale
Rallikrossi Super Car liider Ranno Bundsen asub kiirendusrajale

Rallikrossi Super Car liider Ranno Bundsen asub kiirendusrajale

Ranno Bundseni krossiauto  Foto: Tarvo Järv
Ranno Bundseni krossiauto
Foto: Tarvo Järv

Eesti rallikrossis praegu liidrikohta hoidev Ranno Bundsen osaleb sel nädalavahetusel Haapsalus Kiltsi lennuväljal toimuval kiirendusvõistlusel.

Tavapäraselt Eesti rallikrossis kõige võimsamate autode klassis Super Car osalev Ranno Bundsen teeb midagi ebaharilikku – kiirete kurviliste radade asemel proovib ta sel nädalavahetusel hoopis Kiltsi lennuväljal otse sõitmist. Eesti kiirenduse meistrivõistluste teisel etapil osaleb Bundsen Street A klassis, kus on kõige tihedam konkurents võistlejate vahel. „Sõber Tarvo Järv, kes on staažikas kiirendusvõistleja, kutsus mind võistlema ja kui lubatud, siis peab ka minema,“ ütles Bundsen, kelle jaoks kiirendusvõistlustel osalemine on esmakordne. Seni on ta neist osa saanud pealtvaataja rollis. Seetõttu pole ta endale püstitanud ka mingeid konkreetseid eesmärke. „Tundub, et Street A klassis on kõige tähtsam ideaalne stardi ajastus ja seda ma sinna püüdma lähengi,“ lisas Bundsen. Kiirendusvõistlustel kasutab ta oma igapäevaautot, milleks on 240 hobujõuline 2-liitrise turbotatud mootoriga Mitsubishi Lancer Ralliart.

Street A klass on mõeldud võistlemiseks tänavaautodega, mille kiireim aeg veerandmiilisel distantil võib olla 13,5 sekundit. Tegemist on indeksklassiga, mis tähendab, et võistlejad määravad ise aja, kui kiirelt nad finišisse jõuavad ning seda ettepandud aega peavad nad võimalikult täpselt tabama. Võitmiseks peavad nad finišijoont ületama enne vastast, ent mitte sõitma kiiremini, kui sõitja enda etteantud aeg oli. „Indeksklassis ei ole võitja see, kes lihtsalt toore jõuga kiireim on. Võitja on see, kes teeb väga hea reaktsiooniga stardi ning tunneb hästi ennast ja oma auto võimeid, sest võistleja ise määrab aja, millal ta finišisse jõuab,“ selgitas kiirendusvõistluste peakorraldaja Kädly Arro.

Starti asub veel kümneid võistlejaid Eestist ja Soomest nii autodega kui mootorratastel. Laupäeva õhtuks selguvad, kes on Eesti kiirenduse meistrivõistluste teise etapi parimad. Lisaks toimub ka noorteklassi paremuse selgitamine ning Eesti kiirenduse karikasarja etapp. Võistluse kohta saab täpsemalt lugeda EDRA kodulehelt.

Head Uudised GoodNews