1. Avaleht
  2. Sport
  3. RAIEVÕISTLUSED I Kogu pere metsapäeval selguvad parimad raiesportlased
RAIEVÕISTLUSED I Kogu pere metsapäeval selguvad parimad raiesportlased

RAIEVÕISTLUSED I Kogu pere metsapäeval selguvad parimad raiesportlased

15. augustil selguvad Tallinnas Männi pargis toimuva kogu pere metsapäeva käigus Eesti parimad raiesportlased. Mõõtu võetakse täpsussaagimises, kombineeritud järkamises, laasimises, langetamises ja saeketivahetuses.

„Eestlased on metsarahvas ja oleme alati olnud ka metsatöödes meisterlikud. Raievõistlustega panemegi metsamehe igapäevase töö võistlusformaati ja oskused proovile, “ ütles korraldaja Mart Kelk. „Võistlus on väga kaasahaarav ja vaatemänguline, kus loevad nii raiesportlase kiirus, täpsus kui ka osavus,“ sõnas ta.

Kelgu sõnul on raievõistluse laiem eesmärk metsandushariduse ja metsanduse elukutse populariseerimine nii meeste kui ka naiste seas. „Kogu pere metsapäeval võtavad raiesportlased mõõtu täpsussaagimises, kombineeritud järkamises, laasimises, langetamises ja ketivahetuses,“ lisas ta.

Juunikuus Sallas toimunud karikavõistlustel võitis esikoha 1656 punktiga Sulev Tooming, kellele jäi napilt alla Ralf Elfenbein (1638 punkti). Kelgu sõnul on sellised punktisummad ka maailmameistrivõistlustel medalikoha väärilised ning laupäevased võistlused tõotavad tulla väga tasavägised. Seekord on stardinimekirjas 28 raiesportlast, kelle seast auhinnatakse kümmet parimat.

Head Uudised GoodNews