1. Avaleht
  2. Sport
  3. RAHVUSVAHELINE FESTIVAL! Folgipealinna lisandub ekstreemsporti ja tänavakultuuri
RAHVUSVAHELINE FESTIVAL! Folgipealinna lisandub ekstreemsporti ja tänavakultuuri

RAHVUSVAHELINE FESTIVAL! Folgipealinna lisandub ekstreemsporti ja tänavakultuuri

ekstreemsportViljandi Bash’i näol on tegemist tänavu 6.- 10. juulini toimuva rahvusvahelise ekstreemspordi- ja tänavakultuurifestivaliga. Bash toob sel aastal kokku ekstreemsportlased, tänavatantsijad, rannajalgpallurid, tänavakorvpallurid ning kõik teised ekstreemsuste armastajad nii Baltikumist kui ka ülejäänud Euroopast. Kohtumispaigaks on juba harjumuspäraseks ning armsaks saanud Viljandi.

Bash on triki- ja tõukeratturite, rulatajate ning rulluisutajate jaoks suve tähtsaim sündmus, pakkudes mitmekülgset programmi ning meelelahutust võistlejatele ja selle jälgijatele. “Tänavuse viienda sünnipäeva-aasta teeb eriliseks osalejate rohkus ja ekstreemspordi armastajate suur huvi, mis näitab, et tehakse ikka õiget asja. Tänavu kerkib Lauluväljakule suurem ja eriilmelisem park ning programmi on lisandunud uus ala – BMX Dirt,” lausub Viljandi Bash peakorraldaja Kris Süld.

Suvine Viljandi ootab peale folgihuviliste külla ekstreemspordi– ja tänavakultuurihuvilisi. Viie päeva jooksul toimuvad mõõduvõtud rannajalgpallis, tänavatantsu battles BASH Cypher, tänavakorvpalliturniir Öökoss, Viljandi lauluväljakul on avatud võistlused trikitõukeratastega, BMX-tüüpi trikiratastega, ruladega ning trikirulluiskudega trikitamises.

Kohale on oodata välisvõistlejaid vähemalt kaheksast välisriigist. Lisaks välismaalastele on võistlustules ka kõik Eesti parimad ekstreemsportlased, sealhulgas Talis Viirpalu, Silver Soonik, Aleksandr Tubin, Toomas Seppänen, Deeno Lippand, Andres Lainevool, Indrek Uibo, Evert Lubja, Kaili Randmäe ja teised.

Viljandi Bash toimub tänavu juba viiendat korda. Möödunul aastal tõi Viljandi Bash kokku ligikaudu 5000 huvilist ning kokku 550 programmist otseselt osa võtnud noort.

Head Uudised GoodNews