1. Avaleht
  2. Sport
  3. Pühapäeval lõppenud iluvõimlemise Euroopa meistrivõistlused olid Eesti koondisele edukad
Pühapäeval lõppenud iluvõimlemise Euroopa meistrivõistlused olid Eesti koondisele edukad

Pühapäeval lõppenud iluvõimlemise Euroopa meistrivõistlused olid Eesti koondisele edukad

Foto: Indrek Kask

Sel nädalavahetusel Hispaanias toimunud iluvõimlemise Euroopa meistrivõistlustel saavutasid nii Eesti koondise juuniorid kui ka täiskasvanute rühmkava võimlejad väärikad tulemused.

Häid esitusi näidanud rühmkava koondis jõudis 19 riigi võistkondade tihedas konkurentsis reedel viie rõnga kavaga seitsmenda tulemusega tiitlivõistluse finaalvõistlusele, laupäevases kolme palli ja kahe hüpitsa harjutuses oli tiim kümnes ehk finaalist jäi puudu kaks kohta (0,550 punkti). Mitmevõistluse ehk kahe kava kokkuvõttes saadi väärikas kaheksas koht (punktisumma 34.750), mis tagas Eesti EM delegatsiooni juhi Natalja Inno sõnul pääsme järgmisel aastal Minskis toimuvatele Euroopa mängudele.

Rühmkavades oli mitmevõistluses parim Venemaa (43.625), teiseks tuli Hispaania publiku lemmik Itaalia rühm (42.900) ning kolmandaks jäi teisel päeval suure vahendikaotuse teinud kogenud Bulgaaria võistkond (41.750).

Rõngakavade finaalis teenis Eesti rühm 16.450 punkti ja lõpetas võistluse 8nda tulemusega. Euroopa meistriteks krooniti Itaalia (5 rõngast, 22.350) ja Bulgaaria (3 palli ja 2 hüpitsat, 22.825).

Eesti rühmkava koondisesesse kuuluvad Vasilina Kuksova (kapten), Helena Jäe, Carmely Reiska, Maria Susi, Lera Teino ja Maria Trofimov. “Eesti rühmkava koondise edu võti on klubide vaheline koostöö, tänu millele suutsime moodustada tehniliselt ja ka artistlitlikult tugeva võistkonna,” tänas rühmkavas esindatud klubide sportlaste treenereid koondise treener Natalja Bestšastnaja.

Eesti rühmkava koondise edu võti on klubide vaheline koostöö, tänu millele suutsime moodustada tehniliselt ja ka artistlitlikult tugeva võistkonna.

Eestlannad esinesid tugevalt ka juuniorklassi võistlusel, kus osales 73 võimlejat. Koondisesse kuulunud kolme võimleja parimateks tulemusteks oli Narine Grigorjanil rõngakava 23.koht (14,550), Polina Murashkol lindikava 18.koht (13.700). Eesti juunioride meister Adelina Beljajeva oli tugevaim eestlanna ka Euroopa meistrivõistlustel, sooritades pallikava hindele 14,800, mis tõi 20.koha ning veel paremini õnnestus kurikakava, mille eest saadud kõrge 15.250 punkti andis 13.koha ja võimaluse pretendeerida esimese reservvõimlejana finaalikohale. “Uued reeglid ja võistluste uus kontsepstioon, kus arvesse lähevad võistkonna 8st kavast kuue parima punktisummad, annavad võimaluse olla konkurentsivõimelised ka meie noortele võimlejatele, kes on tõestanud, et vigadeta kava sooritamisel on võimalik läheneda tipule ja pääseda finaali”, laulusus Noorte olümpiamängudeks valmistuva Beljajeva treener Julia Tjomuškina.

Uued reeglid ja võistluste uus kontsepstioon annavad võimaluse olla konkurentsivõimelised ka meie noortele võimlejatele, kes on tõestanud, et vigadeta kava sooritamisel on võimalik läheneda tipule ja pääseda finaali.

Juunioride üksikalade finaalvõistlusel triumfeerisid Venemaa noored iluvõimlejad, kes võitsid kõikide vahendite kuldmedalid.

Meistriklassi individuaalne mitmevõistlus oli väga pingeline, osalejateks maailma absoluutne tipp. Euroopa meistriks krooniti Venemaa koondislane Arina Averina (punktisumma 79.250), hõbemedali võitis Dina Averina, kaotades oma kaksikõele poolteist punkti (77,750). Pronksile jõudis hõbedast ainult 0.125 punktivahega publiku lemmik, kogenud Valgevene iluvõimleja Katsiaryna Halkina (77.625).

Eestit esindas Carmen Marii Aesma, kelle jaoks võistlus oli debüüdiks meistriklassi tiitlivõistlustel. Võistlustulemused jäid juhtunud eksimuste tõttu tagasihoidlikuks, kokkuvõttes tõi punktisumma 50.350 24.koha. „Esimest korda maailma paremikuga koos võistlemine tekitas lisapinget, paraku seekord tegin allapoole oma tavapärast tulemust. Saadud kogemus on väärtuslik ja ootan järgmisi starte“, ütles Aesma.

Saadud kogemus on väärtuslik ja ootan järgmisi starte – Aesma

Riikidevahelises võiskondlikus arvestuses, kus summeeriti juunioride 6 parimat tulemust ja rühmkavade mõlemad kavad tõusis Eesti võiskond 9.kohale (121.700 punkti). Euroopa meistriteks krooniti Venemaa võistkond (151.425), hõbedale tuli stabiilse esitluse teinud Ukraina võistkond (141.000) ning napilt kolmandaks jäid Bulgaaria võimlejad (140.600). Eesti lähinaabritest sai Läti võistkond 11.koha (115.750) ja Soome – 14.koha (112.575).

Järgmine sihtmärk on septembris Bulgaarias toimuvad maailmameistrivõistlused, kus Eesti koondisesse kuuluvad nii meistriklassi rühm kui individuaalvõimlejad.

Tulemused SIIT!
Külasta võistluse kodulehte!

Head Uudised GoodNews