1. Avaleht
  2. Sport
  3. Joel Juht Sahara Kõrbemaratonil
  4. POWER HIT RADIO! Eetris on karmiks Maroko liivaretkeks treeniv Joel Juht
POWER HIT RADIO! Eetris on karmiks Maroko liivaretkeks treeniv Joel Juht

POWER HIT RADIO! Eetris on karmiks Maroko liivaretkeks treeniv Joel Juht

img_7975Raadiojaama Power Hit Radio saatejuhtide Kertu Jukkumi ja Erkki Sarapuu külaliseks on Joel Juht, keda enamik inimesi seostab JJ-Street tantsukooliga, kuid kes on nüüd tuntud pigem ühe hullumeelse ettevõtmise järgi, millest aru andma ta ongi saatesse kutsutud. Alustuseks ütleb Joel, et tantsukool on tema vana taust ja uuestisündi eeldav Kertu küsib uue tausta kohta.

“Konkreetne amet on sales manager ehk siis ma töötan Saksamaal sellises ettevõttes nagu Urban Classics,” avab Joel info, millest teavad vähesed. “Samas teen ma kõike, mis huvi pakub ja saan nii midagi juurde õppida.” Kertu juba teab asja sisu: “Nüüd oled sa ette võtnud hullumeelse väljakutse Maroko ultramaratoni näol.” ja Joel kinnitab seda: “Aprillikuus siis let`s go, 257 kilomeetrit kuue päeva jooksul. Neljas päev on kõige raskem, 81,5 kilomeetrit. See distants jookseb nii, et esimene päev on 31, teine päev 38, kolmas 36, neljas 81,5, siis 42 ja viimane fun-retk on siis 15 — jooksen tolmust läbi!”

img_7982

Joeli sõnul saab seda alles näha, mida ta sellega enda jaoks õpib. “Mul on õppimise ja kasvamise periood ja lahe on see, et ma õpin midagi, mida ma ei tea. Seal on palju igasuguseid detaile, millest on vaja aru saada ja raskeim osa sellest ongi võib-olla toitumine ja vee tarbimine, et see distants läbida ja mitte kokku kukkuda,” seletab ta. Mõistagi mööduvad tema praegused päevad kõva trenni tähe all: “Kui see nädal läbi saab, peaks mul olema 300 kilomeetrit joostud. Iga päev on trenn, kaalust olen alla võtnud 3 kilo, olen tugevamaks saanud, kõht ja selg on paremaks läinud tänu Korrus3-le, Martin Plaserile, kes aitab kõrvalt kaasa ja Ain-Alar Juhansonile, kes teeb mulle treeningkava,” lisab maratonijooksja.

Kertu teab, et paarikümne aasta eest keelasid arstid Joelil sõjaväkke minemise, rääkimata treeningkoormusest ja nüüd, aastaid hiljem, võtab ta ette sellise hullumeelsuse! Joel täpsustab, et 1994. või 1995. aastal avastati tal üks organ rohkem, selleks on dupleksneer ehk hulkuv neer, mille tulemusel jäi tal ka kaks aastat kooli vahele. Sõjaväkke ta paraku läks, aga sattus kohe ka ambulantsi, millest on tal ka üks mälestus: “Jõulupeol pidid kõik tegema mingi etteaste ja Joel Juht oli siis saltodega platsis. See oli Seli sanatooriumis ja lõpuks arvati mind sõjaväest välja. Elu on nii veerenud, et tervis ei saagi alt hüpata, kui ise oled positiivne.”

joel-juht-erkki-sarapuu

Erkki ja Kertu teavad, et lisaks väljakutsele on sellel “hullumeelsusel” ka heategevuslik külg ja Joel kinnitab, et plaanib hetkel teha heategevust Siimusti lastekodu heaks. “Loomulikult uurisin neilt, mis abi on vaja, mis sobiks selle jooksuga kokku ja me leidsime, et seal on teismelised ja väiksemad, kes vajaksid metsa alla väikest terviseparki. Praegu on mõte koguda raha selle pargi jaoks ja teha ka oma jooks ära. Sain just ka pakkumise, mis näitab, et see park polegi väga kallis,” räägib ta, kutsudes Eestimaa inimesi heategevusele õlga alla panema.

Kuula raadiosaate kordust!

[mp3-jplayer tracks=”http://goodnews.ee/raadio/Joel Juht Power Hit Radios 08.11.16.mp3″ width=”100%” height=”140px” pos=”rel-C” dload=”n” list=”n” autoplay=”n”]

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews