1. Avaleht
  2. Sport
  3. Põhja-Tallinnas jätkuvad ekstreemsporditreeningud uhiuues rulapargis
Põhja-Tallinnas jätkuvad ekstreemsporditreeningud uhiuues rulapargis

Põhja-Tallinnas jätkuvad ekstreemsporditreeningud uhiuues rulapargis

Põhja-Tallinna valitsus käivitab uue ekstreemsporditreeningute sarja, mis on suunatud 7-12-aastastele lastele. Tegemist on nii ekstreemsporti kui ka liiklusohutust tutvustava projektiga, mida viivad läbi linnaosavalitsuse koolinoorsootöötajad ja ekstreemspordile spetsialiseerunud MTÜ Keerdtrepp spetsialistid.

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul on tegemist Pelgulinna väljaku neljapäevakute jätkuga. Suvel igal neljapäeval toimunud treeningud olid laste seas väga populaarsed, mistõttu otsustati ekstreemspordisarjaga jätkata.

„Läbi mitteformaalse õppe jagatakse lastele teavet liiklusohutusest, nutitelefoni ja kõrvaklappide õigest kasutusest liikluses, helkuri vajalikkusest ja liiklemisest ekstreemspordiparkides. Lapsed saavad kohapeal järele proovida kiivri ja kaitsmete olulisust ning juhiseid õigeks kasutuseks. Muidugi õpitakse ka sõitmist rulade ja tõukeratastega,“ selgitas Järvelaid.

Treeningud viiakse läbi uhiuuel ekstreemspordiväljakul ja kõrval Põhja-Tallinna Noortekeskuse (Kopli 98) ruumides. Uus rulapark on uhke ja suur ja selles on erinevad sõidualad nii algajatele kui kogenud sõitjatele. Tõsi küll, praegusel aastaajal pole pargis sõitmine soovitatav, kuna on märg ning on suurem vigastuste- ja kukkumisteoht. Kuid kevadel on kõik huvilised teretulnud sõitma ja trikitama.

Praeguseks on mõned ekstreemsporditreeningud juba toimunud ja tegevused kestavad novembri lõpuni. Seejärel jätkatakse kevadel uue hooga. Liiklusohutuse ja ekstreemsporti tutvustavasse töötuppa võib ennast kirja panna, kirjutades e-posti aadressile kaia.kask@tallinnlv.ee.

Mõeldes nendele lastele, kelle vanematel ei ole võimalik sõiduvahendit ja turvavarustust osta, soetas linnaosa teatud hulga kaitsmeid, kiivreid, rulasid ja tõukerattaid – neid saab kohapeal laenata.

Tegevuste toimumisele aitavad kaasa ka Eesti Noorsootöö Keskus ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Head Uudised GoodNews