1. Avaleht
  2. Sport
  3. Piritale tuleb aasta lõpuks hokiväljak
Piritale tuleb aasta lõpuks hokiväljak

Piritale tuleb aasta lõpuks hokiväljak

Tallinna linn ja Eesti Jäähokiliit sõlmisid heade kavatsuste kokkuleppe, mille kohaselt rajatakse aasta lõpuks Pirita spordikeskuse territooriumile kunstkülmetusega jäähoki väliväljak.

Linn korraldab ja finantseerib jääväljaku ehitust, mille hinnanguline maksumus on 60 000 eurot. Jäähokiliit panustab erialase oskusteabega, hangib vajaliku inventari (väljakupiirded, väravad jm) ja toetab valgustuse soetamist.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on pealinna spordivaldkonna üks oluline tegevussuund sportimisvõimaluste loomine ja parandamine. „Pirita spordikeskus on tuntud kui suurepärane sportimispaik, mis pakub võimalusi koolinoortele, tippsportlastele ja harrastajatele,“ rääkis Belobrovtsev. „Jäähokiliidu initsiatiiv ja valmisolek ka ise panustada annab kindlust, et tegemist on tõesti vajaliku projektiga. Jäähoki kogukond liidab Tallinnas juba ligi 1000 harrastajat.“

Jäähokiliidu tegevjuht Rainer Komi hindab uue väliväljaku rajamise projekti kõrgelt: „Nii-öelda hoovihoki taaselustamisega toetame vabas õhus koos olemist.“

Lisaks parandab uus väljak märkimisväärselt võimalusi koolide kehalise kasvatuse tundide ja harrastusuisutamisega tegelemiseks.

Seni Tallinna ainuke tehisjääga hokiväljak oli Talleksi jäästaadion, mis suleti 16 aastat tagasi.

Head Uudised GoodNews