1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. PIRITA TEADE I Pirita terviseradade kasutamine kasvas kevadel hüppeliselt
PIRITA TEADE I Pirita terviseradade kasutamine kasvas kevadel hüppeliselt

PIRITA TEADE I Pirita terviseradade kasutamine kasvas kevadel hüppeliselt

Kolme ja poole kuu jooksul on Pirita metsaradadel tervist turgutanud 211 849 inimest ehk iga päev 1170 jooksjat ja kõndijat.

Kui eelmise aasta suvest tänavu jaanuarini käis Pirita terviseradadel sportimas pisut alla 500 inimese päevas, siis keerulisel kevadisel ajal kasvas külastajate arv hüppeliselt.

“Radade kasutamise tõus oli silmaga näha ja seda kinnitab ka Eesti Terviseradade statistika. Laias laastus kõndis ja jooksis Pirita terviseradadel kaks korda rohkem inimesi kui tavaliselt. Numbrite keeles väljendudes on kasutajate arv tavalisel ajal keskmiselt 486 inimest päevas, kuid alates 21. märtsist kuni juuni lõpuni jooksis või kõndis Pirita metsas keskmiselt iga päev 1170 tervisesportlast,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Statistikas on arvestatud jooksjaid ja kõndijaid, sest lund ju viimasel talvel polnud, seega ei lähe suusatajad arvesse.

“Nii suurt ja järsku liikumisharrastajate tõusu nagu kevadel lähiajal ilmselt oodata ei ole, kuid loodan, et paljud, kes kord juba enda jaoks terviseraja leidnud, jäävad tervisespordiga tegelema ning tunnevad liikumisest rõõmu,” ütles Liinat ja lisas, et uuringud näitavad liikumisharrastusega tegelevate inimeste arvu suurenemist. “Selles on suur roll mängida ka terviseradadel ja Pirital on neid tublisti arendatud ning eriti on kasvanud radade kvaliteet. Kõigil soovijail on võimalus terviseradu aasta ringi tasuta kasutada ning ei saa salata – “tipptundide” ajal on liiklus Pirita radadel üsna tihe,” lisas linnaosavanem.

1. juulist 2019 kuni 11. jaanuarini 2020 oli Pirita terviserajade külastajaid 87 071. 21. märtsist kuni 30. juunini käis radadel 211 849 inimest.

Pirita terviserajad kuuluvad ühtsesse Eesti Terviseradade võrgustikku. Velodroomi juurest saavad alguse Pirita jõe vasak- ja paremkalda valgustatud terviserajad koos jõulinnakutega.

Head Uudised GoodNews