1. Avaleht
  2. Sport
  3. Piirojal koguneb rallikrossi paremik meistrivõistluste II etapiks
Piirojal koguneb rallikrossi paremik meistrivõistluste II etapiks

Piirojal koguneb rallikrossi paremik meistrivõistluste II etapiks

Olerex Eesti meistrivõistluste II etapp Piirojal 2014 aastal Foto: Piret Jaani
Olerex Eesti meistrivõistluste II etapp Piirojal 2014. aastal
Foto: Piret Jaani

6. juunil toimub Põltsamaa kandis Piiroja krossirajal Olerex Eesti meistrivõistluste teine etapp rallikrossis, kuhu on hetkeseisuga registreerunud 32 osalejat.

Korraldaja Eesti Rallikrossi Komitee juhatuse liikme Mati Kase sõnul sõidetakse Olerex Eesti meistrivõistluste teist etappi rallikrossis juba mitmendat aastat Piirojal. „Võistlusel osalevad autod neljast klassist. Kõige võimsamad neljaveolised masinad sõidavad klassis SuperCar, kus kõige tugevamate võimsus on 500 hobujõudu ja väändemoment 800 nm. Klassis Super1600 on võistlustules 1600 cm3 mootoriga esiveolised masinad. „Kõvemate“ autode mootorite võimsus on 200 hobujõudu. 2-liitrise mootoriga autode võistlusklassiks on TouringCar. Junior 1600-s sõidavad samasugused autod, kui masinaklassis Super1600, kuid võistlejad on kuni 17-aastased,“ ütles Kask. „Laupäevasel Piiroja etapil rallikrossis on kõige noorem võistleja 13-aastane autosportlane Soomest. Välisriikide esindajatest osalevad veel kaks rallimeest Venemaalt ja kaks Lätist, kellest üks on eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste rallikrossi võitja Janis Baumanis,“ lisas ta.

Jõgevamaa autosportlastest osaleb võistlustel 2013. aasta Eesti meistrivõistluste rallikrossis (klassis Super1600) võitja Arvo Kask Pajusi vallast ja oodata on ka Adavere noormeest  Sten Karuksit, kui tal õnnestub auto võistluskorda saada.

„Oleme turvalisemaks ja avaramaks muutnud pealtvaatajate ala. Parkimiskohti on nüüd rohkem kui varem. Taas on korrastatud lasteala, kuhu paigaldame batuudid,“ rääkis Mati Kask. Tema sõnul on parema vaatamiskoha saamiseks mõistlik kohale minna märgatavalt varem, soovitatavalt pool tundi kuni tund enne võistluste algust. Piletid pannakse loosirattasse ja selgitakse välja ka auhindade saajad. Südapäeval on autogrammitund, kus on võimalus kõigi võistlejatega vestelda ja paluda autogrammi.

Olerex Eesti meistrivõistlused rallikrossis viiakse läbi kuues etapis.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews