1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Personaaltreener Ahti Pikkur: kui tahad trenni teha, siis piirid on ainult enda peas
Personaaltreener Ahti Pikkur: kui tahad trenni teha, siis piirid on ainult enda peas

Personaaltreener Ahti Pikkur: kui tahad trenni teha, siis piirid on ainult enda peas

Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia treener Ahti Pikkur on saalis viis hommikut ja õhtut nädalas ja vahepeal teeb oma tööd ka veel, kirjutab võitlusspordiportaal GoodFight.

On juulikuu lõpus alustades veel võimalik sügiseks vormi saada?

Vormi saab alati. Meil on trenn täiesti algajatele. Kestab üle kuu aja. Peale seda on võimalik minna edasijõudnute gruppi. Kui tase on tugev, on võimalik kohe liituda edasijõudnute grupiga. Eratrennid toimuvad meil Arigato spordikeskuses hommikuti. Nende tase, kes mul trennis käivad, on täiesti seinast seina. Inimesed ise piiravad ennast sellega, et ei saa siia trenni tulla. Oleneb, mida sa täpselt taga ajad. Saab lihtsalt teadmisi võitluskunstide kohta, saab ka veidi spetsiifilisemalt, saab üldfüüsilist poolt. Ka toitumises nõustame oma kliente ja õpilasi, kellega oleme hästi headeks sõpradeks juba saanud.

On baaskursusega veel võimalik liituda?

Jah, saab küll. Tuleb kirjutada info@taipoks.ee või Facebookis Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemiale. Kirjutage ja kõik sõbralikult vastavad. Ei ole kunagi hilja liituda. On tuldud täiesti olematu baasiga, tuldud gruppi, mis on tegelikult baaskursuse läbinud, ja ma ei ole kedagi tagasi saatnud. Kui tahad trenni teha, siis piirid on ainult enda peas. Keegi ära ei aja. Treenerid õpetavad kõiki, kes tahavad trenni teha.

Miks on mõttekas personaaltreener võtta?

Kui algkursuses on põhigrupis 15-20 inimest, siis treener ei jõua alguses nii individuaalselt  tegeleda. Eratrenn on see, kus inimene saab arengule kõige kiirema sammu alla. Treener töötab sinu kõige nõrgemate külgedega. Võitlussport vajab hästi suurt koordinatsiooni ja mingil määral ka sellist füüsilist jõudu, et areng on ainult sinu enda taga.

Lühidalt: ei loe see, kui vingelt sa lööd, vaid loeb tehnika, mis sulle alguses sisse õpetatakse.  Esimene muster arendab edasi elus teisi mustreid. Kui vanemad õpetavad sind kodu koristama, nõusid ise kraanikaussi viima, siis teed sa seda ilmselgelt terve elu. Aga kui sind on poputatud, siis kasvab sinust ilmselt lohakas inimene.

Sama on võitlusspordiga. Kui sul õpetatakse jalgade peal seismine ilusti selgeks, siis oskad seda ka ülejäänud elu teha ja sul on hiljem väga lihtne minna muud võitlussporti õppima. Baas on hästi tähtis ja meie treeningmeetodid Eestis ühed tõestatumad. Kui vaatame Eesti tippvõitlejaid, siis paljud on Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemiast. Meie treenerid on käinud kõige rohkem välismaal laagrites.

Pluss kõik inimesed on hästi vahvad, kes annavad sulle energiat. Kui sa hommikul lähed töökeskkonda, kus oled nelja seina vahel, inimesed ei ole kõige õnnelikumate nägudega, hakatakse rääkima probleemidest ja pannakse suits ja kohv ette, siis see pole koht, kus olla. Kui sa tuled hommikul siia saali ja sulle vaatavad vastu naeratavad näod, hakkad sa ennast liigutama. See energia toidab sind terve päeva jooksul. Saad rütmi sisse, annad endale väga suure high five-plaksu ja elu muutub palju paremaks.

Mitu korda peaks trennis nädalas käima, et sellest oleks kaalulangetamisel abi?

Kaalulangetamise jaoks ei ole tegelikult trenni vaja. Kaalulangetamise jaoks on lihtsalt vaja vähem süüa ja mitte nii palju süüa endale jama sisse. Trenn on täiesti individuaalne. Mõnele piisab kolmest korrast ja ta saab oma energialaksu kätte. Aga nagu elus ikka: nii palju, kui sisse paned, saad kätte ka. Kui tahad uhket maja ja autot, siis näed, et su oma elu kaob ära. See tähendab seda, et sinu füüsiline pool ja vaimne tervis langevad selle koha pealt ära.

Samamoodi on trenniga. Arened väga tugevaks, ilusa kehaga inimeseks, aga siis vaatad, et kus mu maja ja auto on. Tuleb leida tasakaal ja ma usun, et treenerid oskavad siin suunata väga hästi. Kõige parem treening on selline, et sa tahad järgmisel päeval veel. See on vale arusaam, et mida rohkem ja tugevamalt ma teen, seda tugevamaks saan.

Kui teed nii tugeva trenni, et mitu päeva ei jõua pärast trenni, aga sõber käib iga päev kuni tund aega, siis tema on kokkuvõttes palju rohkem trenni teinud. Sul tekib veel vaimne ja lihaseline blokk, sa ei taha enam trenni tulla. Ja siin tulevad jälle appi meie akadeemia treenerid.

Allikas: GoodFight

Head Uudised GoodNews