1. Avaleht
  2. Sport
  3. PARIM RANNAJALGPALLUR! Maailma parimaks rannajalgpalluriks valitud Madjer külastas Eestit
PARIM RANNAJALGPALLUR! Maailma parimaks rannajalgpalluriks valitud Madjer külastas Eestit

PARIM RANNAJALGPALLUR! Maailma parimaks rannajalgpalluriks valitud Madjer külastas Eestit

Foto: Eesti Olümpiakomitee
Foto: Eesti Olümpiakomitee

FIFA treenerite koolituse raames viibib Eestis maailma parimaks rannajalgpalluriks valitud portugallane João Victor Saraiva, mängijanimega Madjer. Aktiivselt rannajalgpalli arendamisse ja tutvustamisse panustav Madjer külastas koos Eesti rannajalgpalli veduritega Eesti Olümpiakomiteed, kus oli arutlusel rannaspordialade tänane seis ja arenguvõimalused nii Eestis kui ka maailmas laiemalt.

Eesti Olümpiakomitee asepresidendi Jüri Tamme sõnul on rannaspordialade näol tegemist vaatemänguliste nn uue aja spordialadega, mille distsipliinide arv ja harrastajaskond on viimase kümnendi jooksul plahvatuslikult kasvanud. „EOK peab oluliseks spordimaailmas toimuvate muutustega kaasas käimist ja uutele esilekerkivatele aladele enese tõestamiseks võimaluse andmist. Usun, et rannaspordialadel (sh rannajalgpall) on perspektiivi siseneda veelgi suuremalt olümpialiikumisse. Suurimaks rahvusvaheliseks jõukatsumiseks rannaspordialade lõikes peaks kujunema Rahvuslike Olümpiakomiteede Assotsiatsiooni ANOC egiidi all aastal 2017 toimuvad World Beach Games,“ rääkis Tamm.

Eesti rannaalade sportlaste konkurentsivõimet hinnates leiti kohtumisel, et meie peamiseks puuduseks on alade harrastamine hooajaliselt, mis ei võimalda tippkonkurentsis läbi lüüa. Samas, andekaid ja huvitatud noori on Eestis palju. Ala arengule lükkaks hoo sisse kvaliteetse rannaalade sisehalli ehitamine, mis võimaldaks treenida liivaväljakutel ka talvel. Jüri Tamm tutvustas Tallinna linna kava rannaspordialadele sisehalli ehitamiseks, mille eelduseks on tihe koostoo erinevate spordialade ja alaliitude vahel, mis tagaks halli võimalikult mitmekülgse ja majanduslikult tasuva kasutamise.

Tamm lisas: „Jagasime rannajalgpalli edendajatega ka ühist seisukota, et rannaspordialade Eesti spordikaardile tulemise eelduseks on mitmeid rannaspordialasid koondava spordiala katusorganisatsiooni teke, treenerite koolitamine ja mitmekülgne võistluskalender. Tituleeritud jalgpallur Madjer jagas arvamust võistlusväljundi olulisusest ja rõhutas, et ilma võistlusteta ei saa loota noorte huvile ja tulemuste paranemisele. „Olen 100% nõus, et korralik võistlusväljund on üks olulistest teguritest, mis tagavad ala arengu,“ rõhutas võistluste olulisust Madjer.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Telia, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino, Paf, Silberauto.

Head Uudised GoodNews