1. Avaleht
  2. Sport
  3. Palju õnne Rasmusele! Aasta Meessportlase 2016 tiitli pälvis Rasmus Mägi
Palju õnne Rasmusele! Aasta Meessportlase 2016 tiitli pälvis Rasmus Mägi

Palju õnne Rasmusele! Aasta Meessportlase 2016 tiitli pälvis Rasmus Mägi

rasmus-magi7Spordiaasta pidulikul lõpetamisel „Spordiaasta tähed 2016“ pälvis parima meessportlase Kristjani kergejõustiklane Rasmus Mägi.

Rasmus Mägi jooksis olümpiafinaalis uue Eesti rekordi ja saavutas kuuenda koha. Ajalooraamatutesse kirjutatakse Mägi nime taha Eesti kiirjooksjate seni kõigi aegade parim olümpiakoht.

Konkurents aasta meessportlase tiitlile oli tänavu eriliselt pingeline. Nii spordiajakirjanikelt kui ka spordiorganisatsioonidelt sai kõige enam punkte Gerd Kanter, kuid rahvahääletusel jäi tema häälte arv madalaks. Nii sööstis ette rahvahääletuse võitnud Rasmus Mägi, kes oli teeninud ka ajakirjanikelt ja spordiorganisatsioonidelt Kanteri järel enim punkte. Teised nominendid jäid neist juba märksa pikemalt maha.

rasmus-magi

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgusid rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Spordiorganisatsioone osales aasta parimate valimisel 63 ja spordiajakirjanikke 44, rahvahääletusel anti oma soosikute poolt rekordiliselt ligi 106 000 häält.

Head Uudised GoodNews