1. Avaleht
  2. Sport
  3. Palju õnne! Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna pälvis oma töö eest Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum
Palju õnne! Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna pälvis oma töö eest Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum

Palju õnne! Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna pälvis oma töö eest Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum

„EV100 Spordiaasta Tähed“ auhinnagalal pärjati Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinnaga „Olympism in Action“ Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumit.

Siim Randoja. Foto: Raigo Pajula / EOK

Baltimaade suurim elamuslik spordimuuseum on oma meeskonnaga viimase kahe aastaga teinud läbi tohutu arengu – muuhulgas on muuseum tunnistatud Eesti aasta muuseumihariduse edendajaks, pälvinud kuus Eesti muuseumiauhindade nominatsiooni ja suurendanud külastatavust pakkudes nii haridus-, olümpia- kui spordielamust kümnetele tuhandetele lastele ja noortele ning kõigile spordisõpradele.

Rahvusvahelise Olümpiamuuseumide koostöövõrgustiku asutajaliikmena on muuseumi tegevuse keskmes eelkõige olümpiamängude loo ja Eesti sportlaste saavutuste kajastamine. 2018. aastal lisandus Eesti ühe kiiremini areneva muuseumi kontole aga ka nii ralliteemaline näitus kui ka suurejooneline rahvusvaheline koostöö Real Madridi jalgpalliklubiga – tegu on mitte ainult Eesti, vaid tõenäoliselt kogu Põhja-Euroopa ühe suurima spordiajaloolise koostööprojektiga maailma edukaima jalgpalliklubiga.

Kõik muuseumi tegevused kannavad endas sama visiooni – muuseumis ei ole kõik asjad vitriinides peidus, vaid võimalusel inimestele nähtavad, näitlikustatud ja katsutavad. 21. sajandi sportlik elamusmuuseum peab pakkuma võimalust kogeda, proovida ja avastada selliselt, et killuke spordi kirge ja väärtusi jõuaks iga külastaja südamesse. Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum asub Tartu vanalinnas aadressil Rüütli 15.

Auhinna võttis EOK president Urmas Sõõrumaalt vastu Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi juhatuse liige Siim Randoja.

Head Uudised GoodNews